אחת מהסיבות לירידה ביבוא היא ההחלטה המודעת שקיבלו יצרני יהלומים רבים בהודו להגביל את רכישות הגלם שלהם, או להפסיק לקנות ביחד, במחאה על מחירי הגלם הגבוהים
שילוב של גורמים שליליים בתעשיית היהלומים של הודו הוביל לירידה ניכרת ביבוא הגלם למדינה, אשר צפוי להמשיך ולרדת, כך מדווח אתר Rough & Polished. ממידע של המועצה ההודית לקידום היצוא של אבני חן ותכשיטים ( GJEPC) עולה כי, בחודשים אפריל ומאי השנה נרשמה ירידה של 24% בשווי ו-13% בהיקף הגלם שיובא לתת היבשת, לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.
אחת מהסיבות לירידה ביבוא עשויה להיות ההחלטה המודעת שקיבלו יצרני יהלומים רבים בהודו להגביל את רכישות הגלם שלהם, או להפסיק לקנות ביחד, במחאה על מחירי הגלם שנתפסים בתעשייה ההודית כגבוהים באופן בלתי סביר. בפגישה שהתקיימה באחרונה בין בכירי תעשיית היהלומים של הודו במטרה לדון במשבר הנוכחי, הוחלט לדחות לבינתיים את ההצעה להטיל אמברגו מרצון על יבוא הגלם. עם זאת ארגוני הגג של התעשייה עודדו את חבריהן "להפעיל שיקול דעת ומשמעת עצמית ביבוא ורכישת גלם, בהתבסס על המלאי שלהם ועל הביקוש למלוטש".
יו"ר GJEPC , ויפול שאה ( Vipul Shah ) אמר כי, "החלטנו לא להפסיק לגמרי את יבוא הגלם, אלא לאפשר לחברות לפעול לפי שיקול דעתן. כל יחידת יצור תפעל לפי משמעת יצור נוקשה וכתוצאה מכך היבוא יקטן מאליו". לדבריו, "יחידות יצור המלוטש (מפעלי הייצור, ל.ג.) הפחיתו בחודשים האחרונים את התפוקה בכ-30%".
בנוסף למחירי הגלם הגואים ולשולי הרווח שנעלמו ביצור המלוטש, חווה התעשייה ההודית סדרה של משברי חוב גדולים בתדירות גבוהה, כך מדווח ה- Times of India . איגוד היהלומים של סוראט ( SDA ) דיווח באחרונה כי לפחות 82 חברות יהלומים לא עמדו בהתחייבותן לתשלום חובות בסכום של 394.4 מיליון דולר, במהלך השנתיים וחצי האחרונות, כשרוב החובות המסופקים נובעים מרכישה באשראי של גלם למלאי.