ברבעון הראשון של 2016 עלה מדד RAPI למלוטש במשקל 1 קרט ב-1.4% והמשיך את מגמת העלייה שהחלה ברבעון האחרון אשתקד. עם זאת עדיין קיים פער של 4.6% לעומת רמת המדד אשתקד
מחירי המלוטש שמרו על יציבות בחודש מארס 2016 בעיקר בזכות מסחר ער בקרב הסוחרים, למרות שהתחזית לביקוש הצרכני עדיין לא התבהרה, כך מדווח אתר רפפורט. הסנטימנט השתפר ברבעון הראשון של השנה, על רקע העלייה במחירי המלוטש וברווחיות של סחורה מובחרת וחדשה שנמכרת בשוק.
מדד RAPI למלוטש במשקל 1 קרט ובמשקל 0.50 קרט עם תעודות של ה- GIA נותר ללא שינוי בחודש שעבר. מדד המלוטש במשקל 0.30 קרט ירד ב-0.6%. בקטגוריית ה-3 קרט נרשמה ירידה של 0.4% במדד.
ברבעון הראשון של 2016 עלה מדד RAPI למלוטש במשקל 1 קרט ב-1.4% והמשיך את מגמת העלייה שהחלה ברבעון האחרון אשתקד. עם זאת עדיין קיים פער של 4.6% לעומת רמת המדד באותה התקופה בשנה שעברה.
לפי הדיווח, סחורה חדשה שנכנסה לשוק נמכרה טוב יותר בהשוואה למלאי שנותר אצל היצרנים. המחירים של סחורה מבוקשת במפרט RapSpec A2, שמרו על יציבות בתערוכת התכשיטים ואבני החן שהתקיימה בהונג קונג בחודש שעבר. לעומת זאת, המחירים של מלאים ישנים התרככו, בשעה שהסוחרים התאמצו להיפטר ממלאי שלא קל למכור. אזור היהלומים בתערות הונג קונג היה שוקק חיים אך אזור התכשיטים היה שקט, מצב המשקף ריסון בביקוש הצרכני בסין.
האנרגיה החיובית של הסוחרים בתערוכת הונג קונג התחלפה עד מהרה בתסכול בתערוכת באזל, שהתאפיינה בביקוש זהיר לסחורה יוקרתית באירופה וסנטימנט כלכלי חלש. הביקוש ליהלומים נדירים בצבע ורוד עז וכחול היה טוב, בעוד שהביקוש לאבנים גדולות היה תלוי משא ומתן.
כמות גדולה של מלוטש צפויה להיכנס לשוק בחודשים הבאים לאור עלייה צפויה של 20% בתפוקת היצרנים השנה, בעקבות ירידה של 40% שנרשמה במחצית השנייה של 2015. כמות היהלומים במפרט RapSpec A3 הרשומים בפלטפורמת המסחר של רפפורט, עלתה ב-30% ברבעון הראשון.
הביקוש לגלם צפוי להתרכך ברבעון השני, לאור העלייה בהיקף תפוקת המלוטש שעולה על הביקוש. המסחר בגלם האט קמעא בחודש שעבר, עם היצע נמוך של דה בירס שלא קיימה סייט במארס. אלרוסה שמרה על מחירי הגלם שלה ללא שינוי זה החודש השישי ברציפות, בעוד שמחירי הגלם שנמכר במכירות פומביות ירדו קלות אך נותרו יקרים.
בעקבות הורדת המחירים של דה בירס בשיעור של 7-10% בינואר, חזרו היצרנים להרוויח , לאור העלייה במחירי המלוטש שחלה בעקבות המחסור בסחורה שנוצר בשוק במחצית השנייה של 2015. בשוק קיים כעת ביקוש לגלם של דה בירס, מאחר וסוחרים רבים מאמינים כי החברה נותנת את הערך הטוב ביותר ליצרנים.
המסחר ביהלומים ברבעון הראשון של שנת 2016 הסתיים באקורד חיובי. עם זאת המסחר הונע רובו ככולו על ידי סוחרים שביקשו לחדש מלאי מובחר, כדי לתת מענה להזמנות קיימות. סוחרי היהלומים והתכשיטנים מנהלים בזהירות את המלאי שלהם, בעוד שהביקוש הצרכני אינו ודאי.