נשיא הבורסה, שמואל שניצר: " לאחר שהקמנו את מרכז הייצור המודרני, שבו מלטשים יהלומים בגודל של עד שלושה קרט, אנו מתכוונים לפתוח מפעל לייצור יהלומים גדולים"
כנס הסברה על הקמת מפעל ייצור לאבנים גדולות התקיים אתמול (ב') במוזיאון היהלומים, בהשתתפות נשיא הבורסה, שמואל שניצר, נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן, המפקח על היהלומים שמואל מרדכי, יו"ר ועדת תעשייה, יורם דבש וקהל רב של חברי בורסה. מנכ"ל הבורסה, מוטי בסר, הנחה את המפגש.
נשיא הבורסה, שמואל שניצר, פתח את הכנס. "בלי מרכז ייצור לא יהיה כאן מרכז סחר ולכן אני יותר משמח להיות כאן היום. לאחר שהקמנו את מרכז הייצור המודרני, שבו מלטשים יהלומים בגודל של עד שלושה קרט, אנו מתכוונים לפתוח מפעל לייצור יהלומים גדולים, שיוקם בצמוד לבורסה, ויהנה מיתרונות רבים בשל מיקומו. תודה לאני רוצה להודות ליו"ר ועדת תעשייה ענפית יורם דבש, לנשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן, למפקח על היהלומים שמואל מרדכי, לאיציק לופטין ולשאר חברי הוועדה שעסקו במלאכה."
יו"ר ועדת תעשייה, יורם דבש, אמר כי, "ועדת תעשייה לא יכולה למכור גלם ולא מלוטש אבל היא כן יכולה לספק סביבת עבודה טובה. השטח שמוקצה למפעל הוא 400 מ"ר, והוא אושר על ידי מהנדסת העיר רמת גן. בימים אלו עובר המפעל המיועד תכנון אדריכלי. כאמור, החלל יהיה מקושר לבורסת היהלומים ובו יוקמו 15 - 18 חדרים שיוקצו ללוטשים. העיצוב הפנימי של החדר יהיה באחריות השוכר ויהיה ניתן להציב בו עד שתי מולות. כחלק מהמבנה תותקן מערכת סינון אויר המותאמת לסביבת עבודה של ליטוש יהלומים".
דבש התייחס גם למצב בענף היהלומים ואמר כי, "אין הרבה ייצור ויש ירידה כללית במסחר העולמי ביהלומים, אבל אנחנו עם הפנים קדימה וכאשר תהיה עליה אנחנו נהיה מוכנים. אני רוצה להודות לנשיא הבורסה, שמואל שניצר, ונשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן, שעוזרים ונותנים לרעיונות להתממש. אני שמח להיות חבר בהנהלה שעובדת בשני מישורים. מצד אחד עוסקת בפתרון בעיות שוטפות ומצד שני זורעת זרעים לעתיד הבורסה."
המפקח על היהלומים שמואל מרדכי בירך את המשתתפים בברכת שנה טובה ואמר כי, "כל פעילות ייצור מביאה ברכה וכי הוא מקווה שחלק מהייצור יחזור לישראל." מרדכי עדכן לגבי הכשרה מקצועית למעריכי יהלומים חדשים, הנעשית בשיתוף פעולה ביחד עם הבורסה, מתוך מחשבה להצעיר את דור המעריכים.
בסיום הדברים הוקצה זמן לשאלות הקהל שעליהן השיב יורם דבש, ובהם לוח הזמנים להקמת המפעל שמוערך ב-6-8 חודשים, מחירי המולות (כמקובל בשוק), הכנסת מכונות חיתוך ולייזר, מודליסטים ועוד. "כרגע אין כוונה להכניס מיכשור משוכלל בדומה לקיים במפעל הייצור המודרני אבל אלו נקודות למחשבה והם ישקלו בוועדת תעשייה". באשר לחברות שיאכלסו את המפעל החדש אמר דבש כיף "תיערך ועדת קבלה למבקשים ואלו יצטרכו לענות על קריטריונים שנקבעו על ידי הועדה. המבקשים ישלמו דמי רצינות ומיקום החדרים יקבע בהגרלה."