אז נתחיל במובן מאליו, הידיעה הטובה של השבוע האחרון, סקר התעסוקה בארצות הברית הביס את הציפיות לאחר תוצאה גרועה מאוד בחודש שעבר. הנתון הוא עדות לשיפור בשוק העבודה האמריקאי . מדד המניות המוביל בארצות הברית עלה השבוע ב-1.3% ובכך תוקף שוב את השיא. יש לזכור כי השבוע ידברו לא מעט בכירים בבנק המרכזי בארצות הברית ויש לשים לב למה שהם יגידו בנושא הריבית .
נעבור לתחום לוהט בעולם ההשקעות, תשואות איגרות החוב הממשלתיות בארצות הברית, שם התשואה הריאלית באיגרות החוב ל-10 שנים, הפכה שלילית, איגרת החוב ל-5 שנים נושאת תשואה נמוכה שלא נראתה מאז 2013 ואיגרת החוב ל-30 שנים נמצאת בשיא שלילי חדש-עובדה שמקילה על לוקחי המשכנתאות ועל אלה שעושים מימון מחדש, מה שנקרא אצלנו, מיחזור משכנתא . נעבור לנפט שצנח השבוע בעקבות החששות לקצב הצמיחה העולמית ויציבות המערכות הבנקאיות. אנחנו רואים שכמות הבארות הפעילות בארצות הברית ממשיכה לגדול. עדות לכך שבמחירים אלו הבארות רווחיות .
ובינתיים באנגליה, מדד אמון הצרכנים חטף מכה רצינית לאחר משאל העם. ירידה כמו זו לא נראתה זה 21 שנים. עלית מחירי הבתים האטה קצת ביוני אך עדיין חזקה, מעניין מה נראה ביולי. כמובן שאיגרות החוב של הממלכה עלו ומשקפים תשואה של פחות מ-1% לשנה באיגרת ל-10 שנים .
באירופה בכלל אנחנו רואים את מניות הבנקים נדחקות מטה. דויטשה בנק צנח ממחיר של 40 יורו למחיר 11.36. זו חלק מהסיבה לשונות הגבוהה בין תשואת המדדים באירופה מול זו של ארצות הברית - בערך 16% לרעת אירופה !!! הצניחות במחירי מניות הבנקים עלולים לגרום לכך שאלו יתנו פחות אשראי ללקוחות ועסקים בשל זהירות מיותרת מצידם, פעולה שעלולה לצנן את הצמיחה הדלילה ממילא באירופה .
הין היפני המשיך להיחלש וזו בשורה לא טובה לבנק המרכזי היפני ואנו צפויים לראות התערבות של הבנק המרכזי ביפן, הגנה על המטבע או תוכנית הרחבה כלשהיא. הין נחלש גם מול היורו ובכך מוצרים יפנים הופכים פחות תחרותיים במחיר מול מחירי מוצרים גרמנים. שינזו אבה ראש הממשלה זכה בסוף השבוע בנצחון סוחף בבחירות וניצחון זה נותן לו כוח להמשיך ברפורמות הכלכליות שלו . הבוקר, יום שני, המטבע היפני נחלש בכ-1% והמדד עולה מעל 4%.
מי ייתן והשבוע יהיה יעיל ופורה ככל הניתן!
טל נפתלי רוזנפלד