סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-12.9.2016

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-12.9.2016

ציפיות להעלאת ריבית בארצות הברית הביאו לירידות חדות יחסית לאחר חודשיים עם סטיית תקן מאוד מאוד נמוכה בשוק. התאוששות באיחוד האירופי בסקטור הקמעונאות ומכירת הרכבים
נתחיל בארצות הברית, ביום שישי ראינו ירידות יחסית חדות לאחר חודשיים עם סטיית תקן מאוד מאוד נמוכה בשוק, כל סוגי הנכסים ירדו ביום שישי, איגרות חוב, מניות, סחורות...

זהו סימן די מובהק לכך השוק מתמחר את העלאת הריבית הקרובה. בכל מקרה הפד חייב להעלות את הריבית בקרוב על מנת לשמר על אמינותו בעיניי המשקיעים והגופים הגדולים, לא ייתכן שהמצב העכשווי בו כל נתון מושך את הפד לכיוון הפוך, ימשך, או שיש מדיניות או שאין.

ציפיות האינפלציה בארצות הברית עלו, מה שבאופן טבעי יגרום לעליית תשואות נומינלית באיגרות החוב הממשלתיות בארצות הברית. תחזיות משערות ריבית של 3% באיגרת החוב ל-10 שנים. בערך כפול מהתשואה היום.

באירופה, שם הנגיד לא שינה את מדיניותו המרחיבה ואף הצביע על כך שעל המדינות החזקות באיחוד לפעול על מנת לעודד צמיחה. למעשה הנגיד האירופי מעיד שעשה שימוש במרבית הכלים שעמדו לרשותו. בתגובה, תשואות איגרות החוב עלו בחדות ושוקי המניות באירופה ירדו. גם תשואות איגרות החוב בארצות הברית עלו בחדות לרמתן הגבוהה זה כ-3 חודשים.

האיחוד האירופי כמקשה אחת מראה סימנים יפים של התאוששות בסקטור הקמעונאות ומכירות הרכבים, ההתאוששות בסקטורים הללו נמשכים החל ממשבר החובות בשנת 2013.

עוד נתון מעניין המשקף את מצב החברות באירופה מראה לנו שממוצע נע של גדילה ברווחיות החברות מראה תוצאה שלילית גם במונחים נומינליים....אאוצ'.

ביפן, הוול סטריט ז'ורנל מצביע על כך שהבנק המרכזי ביפן צפוי להיתקל בבעיה למצוא נכסים לרכישה בשוק, בעיה המגבילה את פעילותו. למעשה, אחזקות הבנקים המקומיים באיגרות חוב ירדו בעוד שאחזקות הבנק המרכזי היפני, גדלו.

בשווקים המתעוררים, תשואות איגרות החוב הממשלתיות ברוסיה ממשיכות לרדת-איגרת חוב ל-10 שנים תיתן למשקיע קצת פחות מ-8% לשנה, קונים?

בתאילנד אנחנו רואים ירידות שערים חדות בימים האחרונים, שמועה מדברת על מכירות כבדות של קרנות השקעה.

שוק המניות בארגנטינה עלה ב-41% ב-12 החודשים האחרונים במונחי פסו, במונחי $ המדד עלה 21%.

האינפלציה אצל שכנתנו מדרום, מצרים, ממשיכה לעלות וכרגע נמצאת מעל 15%, אם המצב יימשך אנו עלולים לראות את העם יוצא שוב לרחובות.
בסין, היבוא הפתיע כלפי מעלה ואולי מצביע על התייצבות בביקושים המקומיים. מדובר על נתון חשוב משום שהוא אחד הנתונים אשר ניתן לאמת מול השווקים המייצאים ואכן מדובר על נתון אמת המבשר טובות.

גם מדד המחירים ליצרן עלה בסין ועליה זו במחירים משתרשרת לשאר שוקי העולם ומתרגמת לאינפלציה. בשוק האנרגיה ראינו נסיגה עמוקה בגודל המלאים בארצות הברית-מחיר הנפט הגולמי קפץ ביום חמישי וביום שישי כבר הספיק לרדת עם המכירות החזקות בשוק הרחב.

מי ייתן והשבוע הקרוב יהיה רווחי ויעיל ככל האפשר.

טל נפתלי רוזנפלד