סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-18.7.2016

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-18.7.2016

מדד המניות בארצות הברית עלה השבוע בכ-1.5% וראינו ירידות באיגרות החוב הממשלתיות מה שאומר עליה בתשואת האיגרת. הסבירות להעלאת ריבית כמעט חוזר לרמתו טרום הברקסיט.

שלום לכולם. על אף אירוע הטרור בסוף השבוע, ראינו סגירה חיובית וסיום לשבוע מצוין נוסף בשוקי ההון. זהו שבוע שני בו השווקים מתאוששים מאירוע מאקרו גדול –הברקסיט: הפאונד מתאושש מול הדולר, הממשלה הבריטית החדשה קורמת עור וגידים, אך שלא נשלה את עצמנו, הטלטלה לא תמה ויש להיות מוכנים לתנודתיות רבה בעתיד ..

ולענייננו, סין תחילה, הנתונים הכלכליים שהתפרסמו בשבוע החולף היו טובים מהצפוי כמעט בכל הגזרות: התוצר המקומי, התפוקה התעשייתית, גידול בהיצע הכסף (אשראי) ומכירות קמעונאיות התייצבו גם כן .

מה עוד רואים בסין? קניות של זיכיונות בחברות ציוד ספורט זרות, אולפני סרטים ועוד מוצרים לספק את התאווה של סינים אשר יותר ויותר צורכים סחורה מסוג זה. כנראה שיהיה קצת שקט בגזרת החדשות הלא טובות מסין .

מדד המניות בארצות הברית עלה השבוע בכ-1.5% וראינו ירידות באיגרות החוב הממשלתיות מה שאומר עליה בתשואת האיגרת. הסבירות להעלאת ריבית כמעט חוזר לרמתו טרום הברקסיט. מדד מחירי היצרן הראה את העלייה הגדולה ביותר זה שנה, חדשות טובות. זוהי תחמושת חיובית להעלאת ריבית. השבוע גם ראינו זרימה חזרה מאוד של כספים לקרנות ותעודות המשקיעות באיגרות חוב של חברות בדירוגים נמוכים. זרימת כספים זו מקטינה את התשואות באיגרות אשר מראות תוצאות טובות מול נכסי סיכון אחרים. חדשות טובות בארצות הברית הגיעו גם בקשר לצרכן האמריקאי ובקשר לנתונים המסמנים אינפלציה, שהיא מצרך מבוקש ולא מושג בעולם המפותח .

ביפן מחיר הין מול הדולר חזר לרמתו טרום ברקסיט, השווקים מאמינים שהבנק המרכזי ביפן יוביל מהלכים אגרסיביים להמרצת הכלכלה. שוק המניות ביפן עלה כ-10% בשבוע שחלף .

בינתיים באנגליה, הבנק המרכזי החליט שלא להעלות את הריבית בפגישתו אך רובנו מעריכים שהבנק המרכזי באגליה ינקוט צעדים מרחיבים בתקופה הקרובה כדי לתמוך בכלכלתה של בריטניה שככל הנראה תסבול מאינפלציה גבוהה יותר וצמיחה חלשה יותר. הפאונד, לאחר ריסוק רבתי, מתקן חלק מהירידה מול הדולר .

בברזיל אנו רואים את התשואה של איגרות החוב הממשלתיות ל-10 שנים יורדים מתחת ל-12% לשנה ואיגרות החוב המקבילות בטורקיה ירדו לראשונה מתחת ל-9%. התשואות הנמוכות ביותר מתחילת 2015, התיאבון לתשואה מוביל את המשקיעים לאיגרות חוב ממשלתיות של מדינות מתעוררות .

בהודו אנו עדים להיעלמות של האינפלציה: מחירי מכירות סיטונאיות עלו ב-1.62% בשנה האחרונה ובנוסף מחירי המזון טיפסו 8% השנה. שוק ההון ההודי עלה ב-21% מפברואר 2016 !