שוק ההון בארצות הברית סוגר 4 שבועות רצופים של עליות שערים ובאירופה מדדי המניות התקדמו גם כן; בטורקיה, כל הנכסים הפיננסים מחשבים מסלול מחדש על רקע הרפורמות של ארדואן
עוד שבוע נהדר חלף על שוקי ההון העולמיים. שוק ההון האמריקאי רץ עוד 2% השבוע ובסך הכול סוגרים 4 שבועות של עליות שערים. עונת הדוחות בארצות הברית ממשיכה במלוא המרץ והתוצאות של רוב החברות, טובות מאוד.
קצת על הנתונים האחרונים בארצות הברית, נתון מעולה של מכירת בתים יד שניה עלה לשיא של עשור בתמיכת הריביות הנמוכות שמדרבנות רוכשים לקחת יותר משכנתאות בתנאים טובים. תביעות אבטלה ירדו לשפל של 13 שבועות. מנגד, מדד היצור רשם ירידה, יחד עם זאת רמת ההזמנות במגמת שיפור. התנאים הפיננסים בארצות הברית השתפרו לפי בדיקות של סניף הפדרל ריזרב בסיינט לואיס. עליית ריבית?
באירופה מדדי המניות התקדמו גם כן, באירוע המרכזי השבוע, הוא מסיבת העיתונאים של מאריו דראגי לא ניתנה בשורה משמעותית לגבי תמריצים מוניטריים בתחום הריבית. השווקים לא התרגשו יתר על המידה כי הציפיות היו נמוכות. אחת הציפיות היתה להרחבת ספקטרום תוכנית הרכישות של איגרות החוב לקריטריונים יותר גמישים-גם זה לא קרה. מה שכן קרה היה רמיזה על הקמה של קרן סיוע לבנקים הנושאים הלוואות לא מתפקדות בשיעור גבוה, הסיבה היא שמצב כזה "מפריע" לשינוי במדיניות המוניטרית..נו באמת...לא חסרים תמחורים בעייתיים של נכסים?
בלונדון ראינו שלא הייתה השפעה, בינתיים, על כמות המשכנתאות שניתנות פוסט ברקזיט. לעת עתה...הסנטימנט עדיין חיובי בתחום הדיור וציפיות מחיר הבתים. בינתיים בצרפת, סקר אמון העסקים השתפר ביולי, למרות הברקזיט. אלו בשורות טובות לגידול בתוצר ברבעון הקרוב.
ביפן, שם המדדים עלו מעט, קורודה, נגיד הבנק המרכזי, שולל מהלך של שפיכת כסף הליקופטר לחשבונות הבנק של האזרחים, הין התחזק מעט על חדשות אלו.
ולתחום השווקים המתעוררים, לאחר ניסיון ההפיכה בטורקיה אנו רואים את כל הנכסים הפיננסים מחשבים מסלול מחדש על רקע המשמעות של החוקים והנורמות החדשות שמונהגות על ידי ארדוואן, איגרות החוב ההמשלתיות צנחו בשיעור משמעותי ומשקפים תשואה גבוהה הרבה יותר מזו שלפני ניסיון ההפיכה. מדד המניות במדינה התרסק והמטבע נחלש מאוד.
בתת היבשת ההודית אנחנו רואים תנועה הפוכה של איגרות חוב ממשלתיות, שם התשואה נושקת לשפל על רקע העובדה שמשקיעים זרים קונים את האיגרות על מנת להגדיל תשואה בחלק הסולידי של תיק ההשקעות - מהלך שנובע מהעובדה שאיגרות החוב בעולם המערבי נושאות תשואה אפסית.
מי יתן והשבוע הקרוב יהיה יעיל ורווחי ככל הניתן.
טל נפתלי רוזנפלד