סל הדולר האמריקאי התחזק השבוע ב-1% לאחר שבועות של היחלשות, בעיקר בגלל דיבורים על העלאות ריבית נוספות השנה. מחירו של הנפט לא השתנה באופן משמעותי השבוע.
שבוע המסחר המקוצר שהיה הביא אתו לא מעט חדשות, הישארו מעודכנים. איפה כמות הנפקות אגח חברות נמצא בשיא? בארצות הברית חלק מחברי הפד מדברים על שתי עליות ריבית השנה. מילא ריבית שלילית באג"ח ממשלתי, ניחא אבל תשואה שלילית באיגרת חוב של חברת פארמה כמו סאנופי...זה חדש ומעט מדאיג.
ובהרחבה: בארצות הברית ראינו ירידות קלות. ראינו קריאה מעודדת של פעילות הייצור. התפתחות חשובה שייתכן ומסמנת את תחתית "מיתון" הייצור שחווה ארצות הברית בחודשים האחרונים. תחום הלוואות הרכב ממשיך להציג עליה בחדלות הפירעון של ההלוואות לרמה של כמעט 3% מסך ההלוואות. ב-2011 אותו נתון הצביע על מעט יותר מ-1%.
סל הדולר האמריקאי התחזק השבוע ב-1% לאחר שבועות של היחלשות, בעיקר בגלל דיבורים על העלאות ריבית נוספות השנה. מחירו של הנפט לא השתנה באופן משמעותי השבוע. יצור הנפט הגולמי בארצות הברית ממשיך לרדת, אמנם במתינות. רמת יבוא הנפט לארצות הברית ממשיכה להיות גבוהה - מעל 8 מליון חביות ביום.
חדשות מאירופה, הנפקות של איגרות חוב על ידי חברות הגיעו לשיא על רקע הרחבת תכנית הרכישות של הנגיד האירופי. מאידך, אנחנו רואים יציאה של כספים מכלי השקעה המשקיעים במניות באירופה, במיוחד על רקע יורו חזק. הפיגוע בבלגיה מגדיל את סיכויי יציאתה של בריטניה מהאיחוד האירופי, השטרלינג הבריטי נחלש עוד מול היורו, התנודתיות שם מאוד גבוהה ואפילו ביטוח האשראי של המדינה התייקר למרות שהסיכוי לאירוע אשראי חלש עד לא קיים.
ביפן, מדד הניקיי עלה ב-1% השבוע. המשקיעים המקומיים קונים איגרות חוב זרות כדי להימלט מהתשואות השליליות במדינה ומשקיעים זרים מוכרים מניות. יחד עם זאת הין נשאר חזק יחסית מול הדולר.
רוסיה מנסה לגייס כסף (3 מיליארד דולר) באמצעות איגרות חוב בשווקים הבינלאומיים, לכן זו פנתה לבנקים ובתי השקעות, אך אלה השיבו פניה ריקם ואמרו לפוטין לחזור כשהסנקציות יוסרו.
בפינה שלנו על ברזיל, האבטלה במדינה ממשיכה לעלות. האינפלציה והאבטלה יכולה להוביל לאי שקט בקרב האזרחים.
מי ייתן והשבוע לפנינו יהיה יעיל ופורה ככל האפשר.
בברכה,
טל נפתלי רוזנפלד