סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-4.4.2016

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-4.4.2016

זרקור לסין ולשווקים המתעוררים: ראשית, סין. נראה שהכלכלה בסין הגיעה לנקודת פרסה; מדד הייצור הראה קריאה מעל 50 נקודות המראות על התרחבות, שוק המגורים הסיני מתחיל שוב להתחמם בערים הגדולות
בוקר טוב ושבוע טוב לכולם.

זרקור לסין ולשווקים המתעוררים: ראשית, סין. נראה שהכלכלה בסין הגיעה לנקודת פרסה. מדד הייצור הראה קריאה מעל 50 נקודות המראות על התרחבות, שוק המגורים הסיני מתחיל שוב להתחמם בערים הגדולות, בעוד מלאי הבתים שהולך ויורד תומך בעליות המחירים. יחד עם זאת אנו רואים את הכלכלה המסורתית ממשיכה לדשדש. בהונג קונג ראינו את המכירות הקמעונאיות צונחות ב-13.6%, הצניחה העמוקה ביותר מאז 1999.

נפנה לשווקים המתעוררים שם ראינו השבוע שווקים חיוביים עד יציבים. מדד הביסט הטורקי עלה ב-1% ומדד הבווספה הברזילאי טיפס כ-2% נוספים. תעודות הסל וקרנות הנאמנות המתמחות בשווקים אלו רשמו גיוסים שלא נראו זה שנתיים. מה הסיבה לעליות בשווקים המתעוררים? הגישה היונית של ג'נט ילן, נגידת הבנק האמריקאי המרכזי, בנוגע לשערי הריבית העתידיים, גרמו להורדת שער הדולר מול המטבעות בשווקים אלה. עובדה זו מעלה את בטחון המשקיעים בשווקים המתעוררים. נוסיף לכך את העובדה שמנהלי השקעות ויועצים נמצאים כבר שנים בהשקעת חסר בשווקים אלה, ואנו מקבלים ריצה אלימה אל אותם שווקים.

ביפן ראינו ירידות שערים חריפות השבוע, מדד הניקיי השיל כ-5% מערכו, הסיבות לכך הן ין חזק מאוד מול הדולר אשר מזיק לחברות היצואניות. הסיבה השנייה לירידות היא תוצאות סקר טנקן אשר הצביעו על ירידות במדד היצור של חברות גדולות וחברות קטנות.

מדד הדאקס הגרמני ירד כ-0.5% בעוד מדינות האיחוד ממשיכות להתמודד עם לחצים דיס-אינפלציוניים כאשר איטליה מציגה לחצים עמוקים במיוחד.
 
מדד ה-S&P האמריקאי עלה בכ-2%. הנתון החשוב ביותר השבוע הראה יצירות של מקומות עבודה מעל הצפי בעוד שנתון האבטלה הראה עלייה ל-5% מ-4.9%, די חסר משמעות. אנחנו לא רואים כרגע הידוק בתחום האשראי לצרכנים, למעשה, צמיחת האשראי מצביעה על שוק אשראי פורח. אנו מתחילים לראות שיפור בשוק התעשייה בארצות הברית אך נתון ההשקעות לא מתרומם, נתון הצפוי להשפיע על הצמיחה במדינה. בשוקי המניות האמריקאים אנחנו רואים את המשקיעים הפרטיים חוזרים לקנות מניות, תנועה הפוכה לזו שראינו בחודשים האחרונים בהם רוב הקניות היו על ידי החברות עצמן.

הנפט נחלש השבוע בכ-7% על רקע נתוני מלאי ותפוקה גבוהים מהצפוי וחוסר הסכמה מתמשך בין המדינות המייצאות בנוגע להקטנת התפוקה.
 
מי ייתן והשבוע הקרוב יהיה יעיל ופורה ככל האפשר,
 
בברכה,
טל נפתלי רוזנפלד