סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-8.1.2016

סקירת שוק ההון העולמי נכון ל-8.1.2016

התפוקה התעשייתית ביפן עלתה יותר מהצפוי, עליית מחירי הדירות בבריטניה ניפצו את התחזיות, שיעור האבטלה בספרד ירד לרמתו הנמוכה ביותר מ-2011 וריבית הליבור בארצות הברית לא מפסיקה לעלות. 
השבוע נתחיל את המסע שלנו ביפן, שם הבנק המרכזי "איכזב" את השווקים והמשקיעים כאשר הכריז על הרחבת חבילת הרכישות של תעודות סל. לא הייתה החלטה על הורדת ריבית לאזור של ריביות שליליות וגם לא החלטה על הרחבה של תוכנית הרכישות. ניתן להניח שקורודה, יו"ר הבנק המרכזי שומר את הזכות העתידית להכריז על תמריץ פיסקלי גדול ויכול להיות שלא. כמובן שהין היפני הגיב מיד בהתחזקות מול הדולר האמריקאי. יחד עם זאת מדד הניקיי סיים את היום בעליה של מעל חצי אחוז ובסיכום שבועי המדד סיים ללא שינוי. התפתחויות נוספות בכלכלה היפנית: התפוקה התעשייתית עלתה יותר מהצפוי, שוק העבודה היפני נהיה מתוח יותר כשנתון האבטלה מגיע לרמתו הנמוכה זה 21 שנים.
ולאירופה, וספציפית בריטניה: נתון עליית מחירי הדיור ניפץ את התחזיות ומצביע עדיין על עליית מחירי הדיור בקצב של מעל 5% לשנה. ובאירופה ככלל לא רואים עדיין פגיעה בכלכלה כתוצאה ממשאל העם בבריטניה כשסקר הסנטימנט וסקר העסקים מביסים את התחזיות. גרמניה מתחילה להראות סימנים של יציאה מדפלציה. שיעור האבטלה בספרד ירד ל-20%, הרמה הנמוכה ביותר מאז 2011!
בארצות הברית ראינו קריאה מאכזבת של נתוני התוצר לרמה של 1.2%. בגזרת הנדל"ן, שיעור בתים בבעלות יריד לרמה הנמוכה ביותר מאז 1960 - מתחת ל-63%. בהתאם לנתון זה, כמות הבתים הפנויים להשכרה ירד לרמה שלא נראתה מאז 1980. אומנם הריבית הבסיסית בארצות הברית לא עולה באופן רשמי, יחד עם זאת, ריבית הליבור האמריקאית ממשיכה לעלות ויש בכך מעין העלאת ריבית לא רשמית, שכן הריביות שמשלמות חברות בארצות הברית, ברובן קשורות לריבית הליבור.
שווקים מתעוררים על השולחן: כניסות תיירים לטורקיה בחודש יוני צנחו 40%, הירידה הגדולה ביותר זה 22 שנים.
שוק המניות בהודו, הסנסקס, ממשיך לנפק תשואה מרשימה מתחילת השנה, בשנה סך הכול חלשה בשוקי ההון העולמיים.
הרובל הרוסי ממשיך להיחלש בעקבות הירידות במחיר הנפט. מחיר הנפט ירד השבוע בכ-6% על רקע דוחות מלאים גבוהים מהצפוי.
מי יתן והשבוע יהיה יעיל ופורה ככל הניתן!
טל נפתלי רוזנפלד