השווקים חוזרים לתנודתיות נמוכה יותר לאחר הסערה בחודשים האחרונים. קרן המטבע הורידה את תחזית הצמיחה העולמית ל-3.1%. מדדי המניות בשווקים המתעוררים עולים ומדד המטבעות של השווקים המתעוררים מראה סימני התייצבות. נזכור כי מחירי סחורות ואנרגיה גבוהים יותר הם קריטיים לחלק מהמדינות המתעוררות.
מדד המניות ביפן גם כן מתחזק לאור הרגיעה בשווקים. הנתונים הכלכליים באירופה באופן כללי טובים והנתונים בארצות הברית גורמים להערכות על כך שהעלאת הריבית תידחה לעת עתה.
בארצות הברית אנו רואים את השפעותיו של התחזקות הדולר מחלחלת לכלכלה הריאלית בדמות ירידה משמעותית ביצוא, מאוד יתכן שנראה המשך ההשפעה על היצוא בתקופה הקרובה. כתוצאה מכך מצטברים מלאים אצל החברות המייצאות. שילוב של מלאים עם ירידה ביצוא היא משקולת על הצמיחה שממילא אינה גבוהה, כ-1-1.5%.
נפט - מספר האסדות הפעילות בארצות הברית היא הנמוכה ביותר מאז 2010, יחד עם זאת ההפקה כמעט בשיאה. מחיר הזהב השחור נע סביב 50$ לחבית.
באירופה, הזמנות ממפעלים וייצור תעשייתי הראו קריאה שלילית, בניגוד לציפיות החזאים. חלק מהסיבות נוגעות למחירי אנרגיה נמוכים. בניגוד לגרמניה, היצור התעשייתי באנגליה הפתיע לטובה.
יפן - על פי מאמר שפורסם המציג תמונה חיובית של המצב הכלכלי עולות כמה נקודות, הצמיחה הנומינלית חזקה, אינפלציה מתואמת מזון ואנרגיה עולה ושכר העובדים המאוגדים מראה את העליה הגבוהה ביותר זה שנים.
בישראל הנתונים בדבר רכישות כרטיסי אשראי, שינויים בשכר וביצועי התקציב היו חיוביים. יחד עם זאת, הרעה במצב הביטחוני עלולה לפגוע בצריכה הפרטית.
בהודו, לאחר הורדת הריבית על ידי הבנק המרכזי, הרופי התחזק משמעותית מול הדולר מלווה בתיקון חיובי מרשים במדד הסנסקס המקומי. השבוע לא פורסמו נתונים כלכליים משמעותיים.
ברוסיה, הרובל התחזק מול הדולר ומדד המניות התחזק גם הוא. מדד הנתונים לצרכן מצביע על אינפלציה של כ-15% לשנה....
מי ייתן והשבוע לפנינו יהיה יעיל ופורה ככל האפשר, והעיקר הבריאות!