טייפון של עליות שערים בשווקים המפותחים: עונת הדוחות החיובית בארצות הברית והקלות מוניטריות מובילות את השווקים המפותחים לשבוע של עליות שערים. סין מורידה את הריבית, הנגיד באירופה רומז על הרחבת ההקלה הכמותית... ובהרחבה:
נתחיל עם סין, שם ירדה ריבית הבסיס ובנוסף הקטינו את היחס הרזרבה של הבנקים שמשמעותה שחרור כספים עבור אשראי שהבנקים יוכלו להעניק, אם ירצו.
בארצות הברית עונת הדוחות מתנהלת לטובה וסקטור הטכנולוגיה מראה תוצאות חזקות ומושך את המדדים מעלה. בנוסף, אנו רואים עוצמה מתמשכת בשוק הדיור אשר באה לידי ביטוי בכך שמכירות הבתים נמצאים בדרכם לשנה הטובה ביותר מאז 2006. לעומת זאת, סקטור הבריאות והביו טק נחבטו חזק מאוד בשל התבטאויות של מועמדים לנשיאות (הילרי קלינטון).
באירופה, מדד הדאקס טס השבוע 7%, זאת לאחר שהנגיד סימן שכל הכלים והאמצעים נמצאים על שולחנו, החל מהורדות ריבית לטריטוריה שלילית וכלה בהגדלת הקצב או גודלה של תכנית רכישת אגרות החוב.
בתגובה לידיעה, היורו צלל אל מול הדולר ותשואת איגרת החוב ל-10 שנים של גרמניה ( Bund ) צנחה. גם תשואת איגרות החוב ל-10 שנים של ממשלת שוויץ ירדו לשפל שלילי. תנודות חריגות נוספות היו גם במדינות הפריפריה האירופית. הנתונים מאירופה טובים, מדדי הייצור והשירותים הראו קריאות מעל ציפיות החזאים
פעולתו של הנגיד האירופאי מעמיד את הפד האמריקאי בדילמה שכן, הידוק מוניטרי בעת שבה כל העולם כמעט מבצע הרחבות מוניטריות צפוי לחזק את הדולר ובכך להחליש את כלכלת היצוא.
יפן גם כן הציגה עליות שערים בשבוע החולף, אנו רואים תאגידים יפניים לומדים מעמיתיהם האמריקאים כאשר תכניות הרכישה עצמית של מניות מגיעה לשיא של 8 שנים (מי שמעוניין/ת בהסבר מהי רכישה עצמית של מניות מוזמן לפנות אלי). בגזרת הנתונים ראינו בעיקר קריאות שליליות בתחום היצוא ומאזן הסחר
בהודו ראינו עליות שערים מתונות לאחר חודש וחצי שלעליות. לא התפרסמו נתונים משמעותיים השבוע.
בישראל ראינו גם כן תיקון מעלה לאחר תקופה של ירידות במחזורים די דלילים. מתחילים לראות חזרה של כספים לשוק ההון. זאת על אף נתונים פושרים בגזרת הצמיחה שנמדדה ברבעון שני שעמדה על0.1%. מאכזב, אך בטווח הציפיות.
שיהיה לכולנו שבוע פורה, מועיל ומואר.
בברכה,
טל נפתלי רוזנפלד