תערוכת "יהלומים על 45" נפתחה אתמול בטקס חגיגי

תערוכת "יהלומים על 45" נפתחה אתמול בטקס חגיגי

אורחי ועידת הנשיאים השתתפו אתמול בטקס הפתיחת של התערוכה המשלבת בין יהלומים ומוזיקה, ומהווה את יריית הפתיחה של אירועי ועידת הנשיאים

חברי ההנהלה של הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים ( WFDB), והתאחדות תעשייני היהלומים הבינלאומית (IDMA) המשתתפים בועידת הנשיאים, הגיעו אתמול (א') למוזיאון היהלומים על שם אופנהיימר לטקס הפתיחה הרשמי של תערוכת "יהלומים על 45: יהלומים כמחוללי מוזיקה".הקהל הרב שכלל גם את בכירי ענף היהלומים הישראלי נהנה מקבלת פנים חגיגית כמיטב המסורת.

                  
                 נשיא הבורסה, שמואל שניצר, אתמול
                 צילום: פוקס
                  
                 נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן
                 צילום: פוקס                 

"יהלומים על 45: יהלומים כמחוללי מוזיקה" היא תערוכה המשלבת בין יהלומים ומראה כיצד נעשה שימוש ביהלומים במגוון דרכים על מנת לקדם את התרבות הפופולרית לאורך השנים. התערוכה מציגה פטיפונים ידניים עם מחטי פלדה לצד פטיפונים ישנים עם מחטי יהלום. התערוכה כוללת גם שירים מתקופות שונות ומז'אנרים שונים, בעיקר מהזמר העברי, המדגימים את ההתייחסויות השונות ליהלומים וכמובן תכשיטי יהלומים ואבני חן.           

מנכ"ל מכון היהלומים הישראלי, אלי אבידר, בירך את האורחים הרבים בטקס: "יהלומים ותכשיטים משובצים ביהלומים נתפסים כאובייקטים נדירים ויקרי ערך, הנמצאים מחוץ להישג ידם של מרבית האנשים. עם זאת, אין זה הכרחי להיות בעלי עושר גדול כדי להנות מהם: יהלומים משולבים במגוון מנגנונים שונים, על מנת לשפר את איכות חיי היום-יום שלנו בתחומי הרפואה, הבנייה, מדע וכפי שהתערוכה הזו חושפת - גם במוזיקה", אמר.

נשיא הבורסה, שמואל שניצר עמד על הקשר בין יהלומים למוזיקה: "אין דבר טוב יותר להתחיל את הפגישה של ה- WFDB ו- IDMA, מאשר עם יהלומים ומוזיקה. במהלך ועידת הנשיאים יתכן ונשמע צלילים שונים, אך אנו מקווים שנוכל לסכם את הכנס בהרמוניה מלאה. התערוכה מקשרת בין שני עולמות, עולם הרעיונות ועולם המעשה, כמו גם בין שני צידי עולם היהלומים: תכשיטי יהלומים ויהלומים בתפזורת. אין דבר המחבר היטב בין השניים כמו מוזיקה", אמר. שניצר הודה לאוצרת התערוכה נוגה ראב"ד על הרעיון המקורי ולמכון היהלומים הישראלי בראשות מוטי גנץ, על תמיכתם בתערוכה.

                    
                 נשיא ה-WFDB, ארני בלום
                 צילום: פוקס
                  
                  אוצרת התערוכה, נוגה ראב"ד
                  צילום: פוקס 

נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן, בירך אף הוא את אורחי התערוכה, וסיפר על תערוכות הקבע שמציע המוזיאון, המדגימות את התהליך שעובר יהלום החל משלב הכרייה מהאדמה, ועד למוצר המוגמר, התכשיט. "כספק של יהלומים מלוטשים, אני רואה לעיתים קרובות יהלומים כיצירות אמנות - שוות במעמדן לציור ולפיסול", ציין קורן. "במשך 40 שנים אני נהנה להאזין למוזיקה המלודית שעולה מליטושם של יהלומים במפעל שלי", הוסיף.

נשיא הבורסת לאבני חן, שלמה אשד, שיבח את הרעיון המקורי והמעניין מאחורי התערוכה: "אין כמו אבן חן צבעונית כאשר רוצים להביע הרמוניה שמימית ועושר. אנחנו עומדים לצאת לשלושה ימים של דיונים. עונג הוא לנו להתחיל אותם כאן במוזיאון היהלומים".

המפקח על היהלומים, שמואל מרדכי, שיבח אף הוא את התערוכה וציין, כי שר הכלכלה אריה דרעי ישתתף בקוקטייל הפתיחה בתל אביב. "אני מאוד שמח שהשר דרעי יגיע לוועידת הנשיאים. נוכחותו מדגישה את העובדה שתעשיית היהלומים היא בעלת חשיבות רבה למשק הישראלי", אמר מרדכי.

נשיא WFDB, ארני בלום (Ernie Blom), עמד על התפקיד החשוב של מוזיאוני יהלומים בעולם. "חיוני שלכל מרכז יהלומים יהיה מוזיאון. המוזיאון בישראל מתייחד בכך שהוא משמש חלון לתעשיית היהלומים הישראלית וגם קרוי על שמו של אחד ממייסדי ענף היהלומים בעת שלנו, הארי אופנהיימר. כשמי שמגיע מדרום אפריקה אני מודע לתפקידו הנכבד של אופנהיימר בתעשיית היהלומים ובדה בירס" הסביר בלום.

אוצרת מוזיאון היהלומים, נגה ראב"ד, איחלה למבקרים להנות מהתערוכה: תערוכת "יהלומים על 45 : יהלומים כמחוללי מוסיקה" מראה, כי גם יהלומים זעירים יכולים לעשות הבדל גדול. בין שנות ה- 50 לאמצע שנות ה- 80 של המאה הקודמת הפכו היהלומים למכשרי פיענוח ותיווך, מרכזיים וחיוניים של המוזיקה בעולם בעצם השימוש בהם כמחטי פטיפונים. כך הסבו יהלומים בגודל ראש סיכה, שעות רבות של הנאה למליוני בני אדם ברחבי העולם", אמרה ראב"ד.

באדיבות מכון היהלומים הישראלי