להגדיל תורה בבורסה

להגדיל תורה בבורסה

הרב חיים דוד קובלסקי, מייסד פעילות מאורות הדף היומי, התארח בבורסה ב"זאת חנוכה" לרגל סיום מסכת קידושין וביחד עם חברי הבורסה חגג בשירת "תורת השם תמימה" את סיום לימוד המסכת.
יהלומנים רבים ובראשם נשיא הבורסה, אבי פז, התכנסו במסעדת קולינן על מנת לסיים יחד עם הרב חיים דוד קובלסקי והרב משה קובלסקי את הלימוד במסכת קידושין ותחילת מסכת בבא קמא.

נשיא הבורסה בירך את הרב קובלסקי והעניק לו ולרב משה קובלסקי את הספר היהלום שבכתר.
הנשיא אמר – "דווקא בימים אלה חשוב מאד שנתכנס ביחד ונעסוק לא רק בעניינים חומריים אלא גם בדברים שנוגעים לרוח ולאמונה. הרב קובלסקי הוא בן בית בבורסה ואני שמח על כך שבימים אלה, של לחימה ושל משבר כלכלי עולמי, הוא נמצא כאן איתנו ומחזק ומעודד את רוחם של החברים".

נשיא הבורסה, אבי פז מעניק את הספר "היהלום שבכתר" לרבנים משה וחיים דוד קובלסקי (צלם - יענקל'ה)
 
פז ניצל את המעמד וביקש מחברי הבורסה להתפלל לשלומו של גלעד שליט ולשלומם של כל חיילי צה"ל הלוחמים בדרום כמו גם לשלומם של תושבי קו העימות. הנשיא זכה למחיאות כפיים סוערות מצד החברים כאשר דיווח להם על כך שהבורסה מציידת את המקלטים של תושבי שער הנגב בעשרות פלזמות, נגניDVD, סרטים משחקים וחבילות שי לילדים.
הרב קובלסקי החמיא בדבריו ליוסי סיאני, יו"ר ועדת תרבות תורנית שכינס את האירוע והודה לנשיא הבורסה על פעילותו. הרב קובלסקי אמר - "בכל פעם שאני פוגש את אבי פז אני נפעם מהרגש היהודי החם שלו. על כל נושא שבקדושה שרוצים לעשות בבורסה הוא תמיד משיב בחיוב. כל דבר שיש בו קדושה ואהבת ישראל הנשיא קודם כל אומר "כן" ואחר כך בודק איך ומה צריך לעשות על מנת שהוא יתקיים".

הרב בירך את חברי הבורסה ואמר – "אני מבקש מהקב"ה – כאן בבורסה יש כל כך הרבה יהודים טובים שמשקיעים ותורמים ואני מבקש מהקב"ה שיפתח להם ולנו שערי אורה, שערי פרנסה ושערי הצלחה"

הרב חיים דוד קובלסקי נושא דברים (צלם - יענקל'ה)

במהלך השיעור עצמו ריתק הרב את חברי הבורסה בדרכו הייחודית והאקטואלית ללימוד הגמרא ואמר – "כל יהודי יכול לקבל חכמה אינסופית מהגמרא. הקב"ה הכניס בחומש חכמה אלוקית אדירה והצפין אותה בקודים שנראים כמו סיפורים. על פסוק אחד בתורה יש מאות דפים בגמרא והגמרא מסייעת לפתוח את הקודים של התורה ולהבין את הצופן שבכל אות".

הערב הסתיים כשכל הנוכחים שרו מעומק הלב את  "תורת השם תמימה" לא לפני שהרב בישר כי החל מה – 13 בינואר בכל יום שלישי בשעה 16:00 הוא ימסור בבית המדרש שיעור שבועי בסוגיות אקטואליות.
 
 
 
נשיא הבורסה, אבי פז, הרב חיים דוד קובלסקי ואחיו הרב משה קובלסקי רוקדים (צלם - יענקל'ה)