חברים חדשים במשפחת הבורסה

חברים חדשים במשפחת הבורסה

55 בוגרי קורס ההכשרה המקצועים למועמדים לחברות הצטרפו אתמול למשפחת הבורסה הישראלית ליהלומים. "חיתרו למטרה באמונה וללא פחד", אמר להם נשיא הבורסה, "בענף שלנו חלומות מתגשמים".
אתמול (יום ב') חגגה הבורסה את הצטרפותם של 55 חברים חדשים למשפחת היהלומנים הישראליים. לאחר חצי שנה של לימודים הסתיימו שני קורסי ההכשרה המקצועית – 24 ו - 25. בוגרי קורסים הגיעו למסעדת קולינן בבורסת היהלומים כשהם נרגשים ומלווים בבני משפחותיהם. ההתרגשות ניכרה גם בראשי הענף אשר הגיעו בהרכב מלא.

בשולחן הנשיאות ישבו אבי פז, נשיא בורסת היהלומים, שמואל שניצר נשיא הכבוד של הבורסה ליהלומים, יצחק פורם, נשיא הכבוד של הבורסה ליהלומים, מוטי גנץ יו"ר מכון היהלומים, שלמה אשד נשיא הבורסה לאבני חן וניסים גיל, המנהל המיתולוגי של קורסי ההכשרה. עוד ישבו בשולחן הנשיאות: מאיר דלומי, יו"ר הוועדה להכשרה מקצועית במכון היהלומים, פרופ' אמוץ ויינברג מבית הספר הגבוה שנקר, שמואל מרדכי המפקח על היהלומים מטעם משרד התמ"ת ומנכ"ל הבורסה יאיר כהן. חברי הנהלת הבורסה הגיעו לארוע בהרכב מלא.

על פי הנתונים שמסר נסים גיל, בין 55 הבוגרים היו 7 נשים, רובם של משתתפי הקורסים הם דור המשך של חברי הבורסה. עוד הוסיף גיל כי תלמידי הקורסים הפגינו רצינות ובגרות וכי כל משתתפי הקורסים עברו את הבחינות בהצלחה. גיל סיפר כי "מעבר להכשרה המקצועית והידע שהם רוכשים בקורס, לקורס ההכשרה יש חשיבות בייצור רשתות עסקיות ושיתופי פעולה מסחריים. במהלך הקורס נוצרות חברויות אישיות ואלו מתורגמות מאוחר יותר לעזרה הדדית ופיתוח עסקי משותף".
  
יאיר כהן, מנכ"ל הבורסה, פתח את האירוע. עוד בטרם הזמין את נשיא הבורסה, אבי פז לברך את הנוכחים, ציין עד כמה מרגש לראות את האולם הגדוש בבוגרים ובני משפחותיהם. כהן הוסיף כי הבורסה מאמינה בהכשרה המקצועית של חבריה ומפצירה בהם להמשיך ולרכוש כלים וידע ככל הניתן.

 יאיר כהן, מנכ"ל הבורסה נושא דברים (צילום פוקס)
 
נשיא בורסת היהלומים, אבי פז, בירך את הנוכחים והתייחס לייחודה של התקופה הנוכחית:  
"בתקופה הזו אנחנו צריכים להתמודד עם אתגרים רבים ושם המשחק היום הוא סבלנות. נדרשת מאתנו מידה רבה של קור רוח ותבונה". פז הבהיר בדבריו כי "אנחנו עושים כל פעולה על מנת לדאוג לכך שענף היהלומים והעוסקים בו יעברו את התקופה הזו בצורה הטובה ביותר".
פז התייחס לחוסנו של ענף היהלומים בישראל ולהישגיו יוצאי הדופן. לדבריו, מקורם של ההישגים הללו בחתירה קדימה ובהתקדמות באמונה ללא פחד; פז פנה אל הבוגרים בנימה אישית וביקש מהם לאמץ את הגישה הזו, "זו גישה של ווינרים. ובענף שלנו אנחנו צריכים הרבה ווינרים כדי לשמור על המעמד שלנו בעולם וגם לחזק אותו!"

 אבי פז, נשיא הבורסה נושא דברים (צילום פוקס)
 
מוטי גנץ, יו"ר מכון היהלומים, ציין את חשיבות קורסי ההכשרה. "החברים של היום מתקבלים לבורסה עם ידע ולהיות חבר בורסה פירושו לדעת דברים מסביב לענף. חשוב ללמוד כדי להתאים את עצמכם טוב יותר לעולם היהלומים החדש". גנץ קרא לבוגרים לנצל את קורסי ההכשרה המוצעים במסגרות השונות בבורסת היהלומים.

שמואל שניצר, נשיא הכבוד של הבורסה ליהלומים הדגיש  בדבריו כי "היו זמנים גרועים בעבר, אבל אנחנו כבר רואים את האור. לישראל", הוסיף שניצר, "סבירות גבוהה לצאת מן המשבר ראשונה משום שהמינוף שלנו הוא הנמוך ביותר מבין כל העמיתים שלנו בעולם".

 שמואל שניצר, נשיא כבוד של בורסה נושא דברים (צילום פוקס)

איציק פורם, נשיא הכבוד של הבורסה, אשר נכדו היה בין מסיימי הקורס, הודה לניסים גיל על פעילותו המסורה ולחברי ההנהלה על עשייתם ותרומתם. ושלמה אשד, נשיא הבורסה לאבני חן בירך את בוגרי הקורסים והוסיף כי "ההשתלמויות הללו הן התשתית עליה בנוי ענף היהלומים".

עוד במברכים, שמואל מרדכי, המפקח על היהלומים מטעם משרד התמ"ת הפציר בבוגרים להגיע אליו בכדי ללמוד, להעזר ולשאול שאלות ואיחל להם דרך צלחה. ומאיר דלומי, יו"ר ועדת הכשרה מקצועית של מכון היהלומים, אשר הדגיש גם הוא בדבריו את הההכרח להתפתח מקצועית לנוכח התחרות עם השווקים בחו"ל.

את סבב הדוברים חתם ניסים גיל, שליווה את בוגרי הקורסים בחצי האחרונה. גיל הדגיש כי בענף היהלומים "שמו הטוב של האדם הוא הערך העליון. שמרו על שמכם הטוב מכל משמר. למרות שאתם כאן בזכות אבות, רק החריצות, ההתמדה והיושר יובילו אתכם קדימה".

 ניסים גיל נושא דברים (צילום פוקס)

בטרם הוענקו לבוגרי הקורסים תעודות וספרים לציון סיום הקורס, העניק אבי פז, נשיא הבורסה, מלגת הצטיינות לשני בוגרים. צביקה גולדפרב ומלי אייל, נבחרו כתלמידים מצטיינים וזכו כל אחד במלגת לימודים בשויי 6,000 ש"ח ללימודי המשך במסגרת תוכנית המצוינות של שנקר.

שני המצטיינים שהוזמנו לשאת דברים הודו להנהלת הבורסה על תקופת הלימודים וציינו את מסירותו של ניסים גיל; "יצאנו מחוזקים בידע ברב על הענף שכה קרוב לליבנו".

צביקה גולדפרב מצטיין קורס 24 (צילום פוקס)
 
מלי אייל, מצטיינת קורס 25 (צילום פוקס)
 
 
לתמונות נוספות מהטקס לחץ כאן.