שניים שהם (כמעט) אחד

שניים שהם (כמעט) אחד

ליאור איזבוצקי ושי ברק הם הבעלים המשותפים של בריזה – חברה המתמחה בהשבחת הצבעים החבויים ביהלומים. בראיון משותף הם מספרים על עצמם, על החברה ועל החברות ביניהם.
גיל:
ליאור: 48,
שי: 42
 
מצב משפחתי: ליאור, נשוי ואב לשלושה ילדים: ניב, בן 16, תלמיד תיכון, יפעת, בת 22 סטודנטית ועמית, בן 24 עובד בחברה וחבר בבורסת אבני החן. שי, נשוי ואב לשניים: אוֹרי בת שש וחצי ורוני בת חמש.

תחום עיסוק: חברתBriza Color Diamondsמתמחה בשירותי העמקת ושיפור צבע באמצעות טיפול במאיץ חלקיקים. הטיפול שעוברת האבן, מחקה את האופן בו נוצר היהלום בטבע ומשביח את הצבעים החבויים ביהלום.
החברה מספקת חבילת שירותים מקיפה ברחבי העולם. במסגרת זו מייעצים מומחי החברה למתעניינים בהעמקת צבע לגבי האפשרויות העומדות בפניהם ומעריכים את עלותו של התהליך. החברה מוכרת יהלומים בכל הגדלים והצורות ובתוך כך, עוסקת בפיתוח ובמחקר תוך התמקדות בפיתוח צבעים וגוונים חדשים. חלק ניכר מעבודתה של החברה בא לידי ביטוי מול השוק הסיני והאיטלקי. אולם, שי וליאור מדגישים  כי החברה, אשר נחשבת לטובה מסוגה בעולם, מספקת שירותים בכל רחבי העולם – מהודו ועד הונג קונג, מיפאן ועד דרום אמריקה.
 
איך הכל התחיל: בריזה מתנהלת באווירה משפחתית חמה ונעימה. אמנון ברק, יהלומן ותיק ואביו של שי, למד את הטכנולוגיה המאפשרת שימוש במאיץ והחליט לפתוח חברה שתתמקד בשיפור צבעם הטבעי של יהלומים. הוא צירף אליו את שי ואת דויד בריסק, דודו של שי. אמנון ברק התמחה בזיהוי פוטנציאל שינוי הצבע של האבנים ודויד בריסק רכש את הידע הטכנולוגי במהירות ויסודיות. 
לפני כשמונה שנים החליטו להפוך לשותפים. שי מספר: "שכרנו את המשרדים הסמוכים למשרד בו עבד ליאור כסוחר יהלומים עצמאי. לאחר תקופה מסויימת, מי ששכרנו אצלם את המשרדים ביקשו מאיתנו לפנות את השטח המושכר. נאלצנו להתארגן מחדש ובגלל קשרי השכנות הטובים עם ליאור פנינו אליו והצענו לו להצטרף אלינו כשותף בנושא היהלומים הצבעוניים". ליאור משלים את הסיפור: "כל מי שדברתי איתו יעץ לי להמנע מזה, כי העסק שלי היה רק בתחילת דרכו, אבל נוצר ביננו "קליק" מאוד חזק והחלטנו לנסות".
היסטוריה בבורסה: ליאור עובד בבורסה כ-20 שנה. בתחילת דרכו עבד ביהלומי ולדמן ובחברת קמירה כקניין ולפני כשמונה שנים פנה לדרך עצמאית והחל לסחור בלבנות וקטנות. ליאור הוא חבר בורסת אבני החן מזה כחמש שנים ובשנתיים האחרונות חבר בורסת היהלומים. מי שמלווה אותו בכל שנות עבודתו בבורסה וגם בבריזה הוא אהרון זולדן, "איש מכירות מצוין וחבר ותיק לדרך", מדגיש ליאור.
שי מספר כי הגיע לבורסה בעקבות אביו שהפך לעצמאי לפני 22 שנה. לאחר שנישא לבחירת ליבו הצטרף לעסק שפתח אביו ולפני שנתיים הפך להיות חבר בורסה.
מוטו: בכל הקשור לעסק המשותף חולקים שי וליאור תפיסת עולם דומה להפליא. שי:"חשוב לנו שיהיה לנו נעים לבוא בבוקר לעבודה. שיהיה כיף להתעורר ולהגיע לכאן" וליאור מוסיף: "האוירה כאן ביתית, ולא במקרה, לפני שאנחנו עובדים, אנחנו מגדלים משפחה. האנושיות מגיעה לפני המקצועיות מבחינתנו".

                   
ליאור איזבוצקי                                                                                                             שי ברק
אוכל:
ליאור: "קרואסונים בדומיניק".
שי: שניצל "עם כל מה שיש ליד".
עיר אהובה בעולם:
שי: "תל-אביב".
ליאור: "ירושלים".
מקום חופשה אהוב:
ליאור: "בבית או בצפון איטליה".
שי: "תאילנד".
בילויים בשעות הפנאי:
שי:"מבלה עם הבנות שלי, עושה ספורט ויוצא לטיולי ג'יפים".
ליאור:"אני נהנה להתנדב. אני מתנדב במסגרת עמותה התורמת מנות אוכל ומחלקת אותן ואני משמש גם כיו"ר ועדת גיל הזהב במושב בו אני מתגורר".
סרט מומלץ:
ליאור: "נער החידות ממומבאיי וממליץ בחום על ההופעה החדש של הפנטומימאי חנוך רוזן".
שי: "מר גברת סמית' וOcean 11".
ספר מומלץ:
ליאור: "נער החידות ממובאיי".
שי: "הטיגריס הלבן".
זיכרון ילדות משמעותי:
שי: "כמי שגדל בקיבוץ אחד הזכרונות החזקים ביותר שלי הוא מהלילות בהם הייתי יורד עם אבא שלי לפתוח את ההשקיה בשדות". 
ליאור:" בילדותי, בגלל עבודתו של אבי שהינו שנתיים בבלגיה. זו הייתה חוויה קשה מאוד עבורי. אחרי שביליתי את כל חיי עד אז במרחבים הפתוחים של המושב, הרגשתי שעברתי לחיות בכלוב של זהב".
מה הייתי עושה עם 100,000 דולר מיותרים:  
ליאור:" הייתי מכניס את הכסף לעסק, קונה עוד אבנים".
שי: "הייתי קונה בית גדול יותר".
מה הם חושבים על המצב הנוכחי בענף:"אנחנו לא מתלוננים", הם עונים פה אחד ומספרים כי "בעקבות המשבר אנשים מגיעים לנישה שלנו – כי אנחנו מהווים אלטרנטיבה לדברים הזולים". על תעשיית היהלומים והתכשיטים הישראלית הם מדברים בגאווה: "יש כאן אנשים מאוד יצירתיים", אומר ליאור, "העיצוב הישראלי נחשב לאיכותי ויפה במיוחד בעולם".
מאחל לעצמי:
שי: "שנהיה בריאים. שנמשיך לשמור על השותפות המצויינת שלנו ושנמשיך לפרגן זה לזה".
ליאור: "שימשיך להיות כיף לבוא בבוקר לעבודה".
 
מאחל לענף היהלומים: שי מאחל לענף היהלומים שיחזור לימי הזוהר שלו."שנחזיר עטרה ליושנה", מוסיף ליאור.
 
מאחל לישראל: "שהילדים שלנו לא יתגייסו לצבא ושיהיה כאן שקט, שלווה ובטחון", הם עונים יחד.

המעוניינים להשתתף במדור מוזמנים ליצור קשר.