רוקוול - עליה במחירי היהלומים

רוקוול - עליה במחירי היהלומים

חברת רוקוול (Rockwell) הודיעה כי במכירת היהלומים שערכה במחצית חודש נובמבר היא השיגה מחיר ממוצע של 1,434 דולר לקראט – עליה של כ – 20% בהשוואה למחיר הממוצע שהושג בחודש יולי.
ה-Mining Weeklyמדווח כי המכירות וההכנסות של החברה מאז תחילת שנת 2009 נגזרו משילוב של מספר גורמים וביניהם מכירה בשיטת מכרזים, מכירה ישירה של יהלומים ליצרנים נבחרים, מכירה לסוכנות הסחר ביהלומים של דרום אפריקה, והכנסות ממכירות יהלומים מיוחדים במסגרת ההסכם של חברת רוקוול עם קבוצת שטיינמץ (SDG).

"התוצאות שהושגו ממכירות היהלומים האחרונות הינן מעודדות ביותר" אמר נשיא ומנכ"ל רוקוול, ג'ון בריסטו (JohnBristow). בריסטו ציין כי "המכירות של מספר יהלומים צבעוניים ברמה גבוהה ביותר סייעו לשפר את המחיר הממוצע הכללי שהשגנו, אך יחד עם זאת הורגשה גם התייצבות כללית במחירי היהלומים שהפקנו".

בהקשר זה הוסיף בריסטו וציין כי  "ממוצע שווי המכירות של החברה עומד בשנת הכספים הנוכחית על כ – 977 דולר לקראט -  קרוב מאד לנקודת האיזון שעומדת על 1,000 דולר לקראט".

מכירת היהלומים שהתקיימה במהלך חודש נובמבר כללה יהלומים שנכרו במהלך החודשים אוגוסט – נובמבר וביניהם גם 39 אבנים במשקל של בין 10 ל – 20 קראט כל אחת ו – 13 אבנים נוספות במשקל של בין 20-30 קראט כל אחת. כמו כן כללה המכירה גם 3 אבנים גדולות במיוחד במשקל של למעלה מ – 100 קראט כל אחת.

יש לציין כי מאז תחילת חודש נובמבר כרתה חברת רוקוול עוד שלושה יהלומים גדולים במשקל של למעלה מ – 50 קראט ליחידה.

החברה ציינה כי קיים שיפור כללי במחיר הממוצע של יהלומים מכל הגדלים כאשר הביקוש לגלם במשקל של בין 1-10 קראט נותר חזק. עוד הדגישה החברה כי הביקוש החזק ביותר נרשם ליהלומים במשקל של בין 2-5 קראט. המחירים של יהלומי גלם במשקל של 3 קראט היו חזקים ביותר מאז חודש מרץ 2009. כמו כן נרשמה התייצבות מסוימת במחיר של יהלומים במשקל של למעלה מ – 10 קראט.

הנהלת החברה הצהירה כי היא שומרת על אופטימיות זהירה בכל מה שנוגע לענף היהלומים ולהתאוששות שלו ונשיא החברה הכריז כי – "לנוכח השיפור במחירים ולאור הגמישות שהפגינו השווקים מתכוונת החברה להפעיל מחדש את הפעילות שלWouterspanבתחילת שנת 2010".