קימברלי האדום

קימברלי האדום

בשנת 2008 הציגה חברת ריו טינטו (Rio tinto) למכירה, במסגרת מכרז היהלומים הורודים של מכרה ארגייל (Argyle Pink Diamond tender)יהלום וורוד – סגול במשקל של 1.77 קראט אך הוא לא משך את לב הקונים. עכשיו, לאחר שלוטש מחדש והפך לאדום, הוא מסעיר את התעשייה.
ג'ושע שבי (Joshua Sheby) גמולוג בחברת היהלומים הניו יורקית סקארסלי (Scarselli Diamonds), המתמחה ביהלומים צבעוניים, אמר כי החברה רכשה את היהלום בתחילת שנת 2009 לאחר שהוא לא נמכר במכרז של שנת 2008.

שבי מדגיש כי למרות שקיים קושי רב בליטוש של היהלומים הוורודים הנכרים במכרה ארגייל החליטה החברה שלו לרכוש את היהלום ו"להמר" עליו. " זה היה רק עניין של שינוי קל של הזוויות... על מנת שנוכל להוציא החוצה את הברק האדום של האבן" אומר שבי.

התוצאה של ההימור היא יוצאת דופן ומסעירה במיוחד - יהלום אדום במשקל של 1.61 קראט בשווי של כ – 2 מיליון דולר.

המעבדה הגמולוגית האמריקאית (GIA) דירגה את היהלום האדום וזרוע השיווק של חברת ריו טינטו (Argyle Pink Diamonds) הנפיקה מסמך רשמי בחתימתה של המנהלת העסקית גוספין ארצ'ר המאשרת את היותו של היהלום האדום נדיר במיוחד. במסמך מכונה היהלום – קימברלי האדום (the Kimberley Red).

האישור של חברת ריו טינטו מדגיש כי במהלך 10 השנים האחרונות נכרה ממכרה ארגייל רק עוד יהלום אחד במשקל של יותר מ – 1.5 קראט שהוגדר על ידי מעבדת ה –GIAכיהלום פנסי אדום סגול.

זהו יהלום נדיר ביותר ובהתחשב בעובדה שתוחלת החיים של מכרה ארגייל הולכת ומתקצרת  היהלום הזה הוא בבחינת ממצא חשוב ומשמעותי ביותר.

"עתידו של היהלום האדום", אומר שבי "עדיין לוט בערפל – יתכן שהוא יימכר במכירה פומבית ויתכן שהוא ימצא את דרכו להיות מוצג מוזיאוני נדיר. אנחנו לא פוסלים שום אפשרות".