סגנית שר התמ"ת בבורסה

סגנית שר התמ"ת בבורסה

סגנית שר התמ"ת אורית נוקד נפגשה עם נשיא בורסת היהלומים אבי פז ועם בכירי ענף היהלומים. בפגישה נשמעה דאגה רבה בכל הנוגע להשלכות סגירת המרחב האווירי האירופאי בעקבות הפעילות הוולקנית באיסלנד על ענף היהלומים הישראלי.
מערכת היחסים החמה השוררת בין בורסת היהלומים למשרד התמ"ת באה שוב לידי ביטוי בביקורה של סגנית שר התמ"ת אורית נוקד. סגנית השר נפגשה עם נשיא הבורסה אבי פז בלשכתו בפגישה בה נכחו גם ממלא מקום הנשיא קובי קורן, המשנה לנשיא יאיר סהר, סגן הנשיא יעקב קטן ומנכ"ל הבורסה . כמו כן נכחו בפגישה גם המפקח על היהלומים שמואל מרדכי וסגניתו סיגל שידלובסקי.
 
סגנית השר מקבלת הסבר מנשיא הבורסה (צילום - פוקס)
 
במהלך הפגישה דנו הנוכחים, בין השאר בהתמודדות של ענף היהלומים הישראלי עם המשבר הכלכלי העולמי ובצורך לקבל סיוע נרחב מהממשלה על מנת לדאוג לכך שישראל תמשיך להיות אחד הגורמים המובילים בתעשייה העולמית.
 
הנושא האקטואלי שעמד לדיון היה ההשלכות הקשות של סגירת שדות התעופה באירופה על ענף היהלומים הישראלי. לדברי הנוכחים בפגישה למציאות זו יש השלכות קשות על הענף שבתקופה האחרונה דווקא החל להתאושש מהמשבר העולמי.
 
בנושא השלכות "משבר התעופה" על ענף היהלומים הישראלי אמר נשיא הבורסה– "הסחורות שלנו תקועות כרגע ואם המשבר ימשך לאורך זמן זה יחזיר את ענף היהלומים הישראלי הרבה חודשים אחורה".
 
סגנית השר, שהתרשמה מאד מהיקף הפעילות בבורסת היהלומים ומהאופן בו מתנהלים העסקים במתחם, הביעה עמדה לפיה על הממשלה לתרום תרומה נרחבת לחיזוק ענף היהלומים ובסיום הפגישה, שהייתה פורה וחיובית, העניק נשיא הבורסה לסגנית השר את ספר תולדות הבורסה – "היהלום שבכתר" כשי.
 
סגנית השר והמארחים (צילום - פוקס)