ביקושים ערים במכירות הפומביות של דיאמדל

ביקושים ערים במכירות הפומביות של דיאמדל

דה בירס (De Beers) מדווחת על ביקוש חזק ליהלומי גלם במכירות הפומביות של חברת דיאמדל (Diamdel) ברבעון הראשון של 2010. מהנתונים עולה כי שוק היהלומים הישראלי מתחזק בצורה ניכרת.
בעדכון הרבעוני של חברת דיאמדל נאמר כי "במקביל למכירות יהלומי הגלם המסורתיות במהלך הרבעון הראשון של שנת 2010, מכרה החברה מגוון רחב של יהלומי גלם באמצעות מכירות פומביות באינטרנט".

במסגרת מכירות אלה העמידה חברת דיאמדל למכירה 138 חבילות של יהלומי גלם (בטווחים של 3 גרם, 4-8 גרם ו 2-15 קרט). מהדיווח של דה בירס עולה כי כל החבילות נמכרו מיד עם הצגתן הראשונה למכירה.

ניל וונטורה (Neil Ventura), מנכ"ל חברת דיאמדל אמר כי "בפרספקטיבה של השווקים השונים, נוכחנו במהלך הרבעון הראשון של השנה בהשתתפות רחבה של קבוצות צרכנים מכל השווקים. במכירות אלה ניתן להבחין בהתחזקות משמעותית בתחרותיות של לקוחות מישראל בהשוואה לשנת 2009 בעיקר בחבילות יהלומים של 408 גרם – 2-15 קרט".

וונטורה ציין כי התחרות הייתה חזקה במיוחד בכל הנוגע ליהלומי גלם של 2 קרט ומעלהוכי "בהתחשב בעובדה שרוב חברות היצור, שזכו במכירות הפומביות בשלושת החודשים הראשונים של השנה הנן חברות בינוניות וקטנות באופן יחסי, אין לנו סיבה להאמין שרכישות ספקולטיביות הניעו את המכירות באופן משמעותי".

ג'ונתן וויטני (Jonathan Whitney) מנהל המכירות של דיאמדל הוסיף ואמר כי "כ – 75% מהזוכים במכרזים של החברה מאז תחילת שנת 2010 הם יצרנים קטנים ובינוניים מישראל, אנטוורפן, הודו והמזרח הרחוק".

עוד הוסף וויטני וציין כי "הביקוש ליהלומי גלם - ובמיוחד ליהלומים של שני קרט ומעלה - רשם עליה במהלך חודש מרץ ולאור המשוב החיובי של הלקוחות אנו צופים שהביקושים הערים ימשכו גם במהלך חודש אפריל".