גינוי חריף של הפדרציה לזימבבווה

גינוי חריף של הפדרציה לזימבבווה

נשיא הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים אבי פז מגנה בתוקף את הפשיטה שנערכה על ביתו של מנהל ארגון זכויות אדם בזימבבווה על רקע תהליך הפיקוח של תהליך קימברלי. "פגיעה בארגוני זכויות האדם תוביל אותנו לבחון את חברותה של זימבבווה בתהליך קימברלי".
המצב בזימבבווה ממשיך להתחמם – על רקע ההחלטה של ממשלת זימבבווה לעצור כליל את יצוא היהלומים מהמדינה עד שיוסדר נושא  רישיונות קימברלי גם ליהלומים שנכרים בשדות מראנג השנויים במחלוקת נערכה בשבוע שעבר פשיטה על ביתו של בכיר בארגון לזכויות אדם בזימבבווה פאראי מוגווו (Farai Maguwu) ובן משפחתו נעצר.
 
נשיא הפדרציה העולמית של בורסות היהלומים (WFDB), אבי פז, מגנה בתוקף את הפעילות של זימבבווה ומדגיש כי במידה וממשלת זימבבווה תנסה להטיל אימה על הארגונים החוץ ממשלתיים יהיה צורך לבחון את חברותה של המדינה בתהליך קימברלי.
 
פז  אמר כי "הפדרציה המומה ומודאגת מהפשיטה שנערכה על ביתו של מנהל Zimbabwean NGO ומאסרו של בן משפחתו. הארגונים החוץ ממשלתיים לזכויות אדם הם גופים חשובים ומכובדים והפדרציה רואה בחומרה כל פגיעה בחבריהם, בבני משפחותיהם או ברכושם. פגיעה שכזו מהווה איום על עצם יכולתם לבצע את פעילותם  ללא הפרעה ותוביל אותנו לבחון את מעמדה של זימבבווה כחברה בתהליך קימברלי".
 
נשיא הפדרציה הוסיף והדגיש כי "הפדרציה העולמית תומכת בעבודתם המסורה של ארגוני ה – NGO ומגמה כל ניסיון להטריד אותם. אנו דורשים את שחרורו המיידי של בן המשפחה שנעצר תוך הבטחה שהם יוכלו להמשיך בפעילותם ללא הפרעה".
 
תמונתו של מנהל הארגון פאראי מוגווו (Farai Maguwu) על רקע העבודות בשדות מראנג