יבוא הגלם לארה"ב ביולי

יבוא הגלם לארה"ב ביולי

היבוא ברוטו של יהלומי הגלם לארה"ב זינק ב – 52.2% בחודש יולי והסתכם בסך כולל של 35.7 מיליון דולר. יבוא הגלם נטו הסתכם ב – 24.9 מיליון דולר. בערכים כמותיים נמשכת המגמה של יצוא גדול יותר מיבוא.
לארה"ב יובאו בחודש יולי 39,203 קרט של יהלומי גלם בשווי ממוצע של כ – 911 דולר לקרט – נתונים אלה מהווים צניחה של 59.8% בכמות ולעומת זאת זינוק של לא פחות מ – 278.6% בשווי הממוצע לקרט.

יצוא היהלומים המלוטשים רשם במקביל עליה של 19.7% והסתכם ב – 10.8 מיליון דולר בחודש יולי 2010. בסך הכל יוצאו במהלך החודש מארה"ב 124,668 קרט של יהלומי גלם – זינוק של 164.2% בהשוואה לנתוני החודש המקביל אשתקד. הערך הממוצע של יהלומי הגלם שיוצאו מארה"ב היה נמוך ועמד על 86.66 דולר לקרט.

בערכים של כמות עלה סך היצוא של יהלומי גלם מארה"ב על היבוא בחודש זה ב – 85,465 קרט. נכון להיום היצוא נטו של יהלומי גלם מארה"ב מסתכם בשנת 2010 ב – 286,281.

נתון נוסף אליו יש לשים לב הוא כי היבוא ברוטו לארה"ב נמצא במגמת ירידה מאז חודש מאי כאשר במקביל השווי של היבוא נטו נמצא דווקא במגמה הפוכה של עליה מאז חודש אפריל.

מהנתונים עולה כי אנגולה הייתה בחודש יולי ספקית הגלם המובילה לשוק האמריקאי והיא סיפקה במהלכו 3,809 קרט של יהלומי גלם בשווי כולל של 16.3 מיליון דולר (כ – 4,280 דולר לקרט). דרום אפריקה הייתה ספקית הגלם השנייה בגודלה בחודש יולי ומשלוחיה לארה"ב הסתכמו ב – 29,363 קרט בשווי כולל של 9.3 מיליון דולר.

את מרב הגלם שייצאה ארה"ב במהלך חודש יולי קלטה ישראל שלתחומה הגיעו יהלומי גלם בשווי כולל של 4.8 מיליון דולר מארה"ב.