בנק ABN Amro ובנק היהלומים של אנטוורפן (ADB) לא ישתתפו במימון עסקאות יהלומים עם זימבבווה, כך התגלה בדיון הבנקאות והמימון שנערך בכנס Mines to Market שנערך במומבאי.
מנכ"ל חטיבת היהלומים והתכשיטים של בנק ABN Amro ויקטור ואן דר קוואסט (Victor van der Kwast) ויו"ר בנק ADB פייר דה בושר (Pierre de Bosscher) היו ברורים בדבריהם כי נושאים הקשורים במוניטין מונעים מהבנקים שלהם לממן כל מסחר ביהלומים עם זימבבווה.
פייר דה בושר אמר כי "סטנדרטים אתיים חייבים להשתפר" והוסיף כי "אנחנו לא ניתן אשראי לעסקאות יהלומים עם זימבבווה כל עוד המדינה נמצאת ברשימה של OFAC ותחת אמברגו מסחרי של מדינות האיחוד האירופאי בנוסף לנושאים אחרים". דה בושר הוסיף והדגיש כי "אנחנו לא מוכנים להעניק אפילו אשראי לסחר עקיף ברנדים דרום אפריקאים או דולרים של הונג קונג מכיוון שזה לא טוב לשקיפות של התעשייה".
ובנושא אחר - ויקטור ואן דר קוואסט הביע את רגשותיהם של רבים אחרים הנוכחים בוועידה כאשר אמר כי לדעתו רמת המחירים של יהלומי הגלם הם גבוהים ללא כל אומדן וכי היצרנים סובלים בעקבות צמצום מתח הרווחים.
ואן דר קוואסט ובושר הדגישו כי לדעתם יש להעניק תשומת לב מיוחדת לנעשה בשוק הצריכה של ארה"ב מכיוון שהוא עדיין במידה רבה שוק הצריכה הגדול והחשוב ביותר בעולם. דה בושר ציין כי "אם המכירות שלך בארה"ב ירדו באחוז אחד בלבד אתה צריך צמיחה של לפחות 5% במכירות במזרח על מנת לפצות על ההפסד".
מי שעוד דיבר בוועידה היה סגן מנכ"ל הבנק ההודי (State Bank of India) א.פ. וורמה (A.P Verma) שדירבן בדבריו את העוסקים בתעשיית היהלומים "לא לנקוט בדרך התנהלות שעלולה לגרום לבנקים לאבד את האמון בתעשייה". במענה לשאלה הוא אישר כי בכוונת הבנק להמשיך ולתמוך בעוסקים בענף ובתעשייה גם בעתיד.