עוד יהלום ענק נמצא בלסוטו

עוד יהלום ענק נמצא בלסוטו

מכרה לסטנג (Letseng ) שוב עשה זאת בענק – במכרה, שממוקם בלסוטו שבדרום אפריקה, נמצא יהלום גלם לבן במשקל של 185 קרט. זהו יהלום הגלם הענק השני שנמצא במכרה זה בחודשיים האחרונים.
חברת Gem Diamonds הבעלים והמפעילה את פעילות הכרייה במכרה כרתה ב – 24 באוגוסט יהלום גלם לבן במשקל של 194 קרט ועכשיו נמצא יהלום נוסף, אמנם מעט קטן יותר, אבל עדיין ענק בכל קנה מידה - במשקל של 185 קרט.

שלא כמו יהלומי הגלם המפורסמים האחרים שנכרו במכרה לסטנג בעבר, אשר נמצאו באפיקי כרייה נלווים, היהלום שנמצא עתה נכרה דווקא באפיק מרכזי וגדול יותר ומהווה הוכחה לכך שניתן לכרות יהלומי גלם גדולים ואיכותיים גם בו.
 


היהלום הענק שנמצא בלסוטו
 
החברה מסרה כי בדיקות ראשוניות מצביעות על כך שהיהלום ששוקל 185 קרט יניב יהלומים מלוטשים בעלי רמת צבע וניקיון גבוהים וככזה יש להניח שהוא יימכר במחיר גבוה לקרט.

מנכ"ל החברה קליפורד אלפיק מסר בהודעה לעיתונות כי "מכרה לסטנג הוא בהחלט אחד ממכרות היהלומים יוצאי הדופן שיש בעולם והמוניטין שלו מוצדק לאור התכיפות בה הוא מניב יהלומים יוצאי דופן. הנהלת החברה ממשיכה להתמקד בהרחבת הפעילות והתפוקה מהמכרה על מנת להגדיל את ערכו ואת התמורה שמניב נכס זה עבור החברה".