מחיר יהלומי הגלם הוא אחד הנושאים הבוערים ביותר בענף היהלומים העולמי בעידן החדש של אחרי המשבר הכלכלי העולמי. מחירי הגלם מרקיעים שחקים ויש חשש לאיזון, או שמא רצוי לומר לחוסר האיזון, בין מחיר הגלם לבין מחיר היהלומים המלוטשים.
אין עוררין על כך שאחת המגמות הבולטות ביותר של השנה האחרונה היא ההתאוששות החדה והמהירה בשוק יהלומי הגלם כאשר במקביל, המגמה בשוק היהלומים המלוטשים היא אמנם חיובית אך הרבה יותר איטית.
הביקוש האדיר ליהלומי גלם הביא בחודשים האחרונים למסחר אינטנסיבי מאד בשווקים המשניים של הגלם והדיווחים מלמדים שהגלם פשוט נחטף מיד כשהוא מגיע לשוק. הביקוש לגלם מעורר סיפוק בקרב העוסקים בענף אך יחד עם זאת, בענף היהלומים, רבים מפנים את תשומת הלב לפערים שהולכים ונוצרים בשעה ששוקי צריכת היהלומים המלוטשים מגיבים בצורה איטית הרבה יותר.
ארה"ב, שהייתה ועודנה, צרכנית היהלומים המלוטשים הגדולה והחשובה בעולם מתאוששת לאיטה, כאשר במקביל השווקים המתפתחים אמנם גדלים בקצב משביע רצון אך ההתפתחות שלהם עדיין הרבה יותר איטית מהזינוק שנרשם בשוק הגלם.
כחודש לפני שמתחילות מכירות סוף השנה האזרחית מעניין יהיה לראות איך מגיב השוק לעליית המחירים האחרונה הזו.