מה קורה בזימבבווה?

מה קורה בזימבבווה?

האם אייבי צ'יקאנה, המפקח מטעם תהליך קימברלי לזימבבווה שב למדינה ושחרר על דעת עצמו יהלומים שנכרו באזור מרנגה ליצוא? הדיווחים בתקשורת מדווחים כי תהליך קימברלי לא אישר את חידוש היצוא.
באתר החדשות IDEX נכתבים כי על פי דיווחים שב אייבי ציקאנה (Abbey Chikane) לזימבבווה ביושמתו האישית במהלך השבוע שעבר וכי וועדת הפיקוח מטעם תהליך קימברלי לא אישרה את חידוש היצוא.

באתר נכתב כי גורל יצוא היהלומים מזימבווה לא הוכרע במהלך כנס קימברלי שנערך בתחילת נובמבר בירושלים ו וועדת הפיקוח לא אישרה יציאה של משלחת נוספת לזימבבווה. עוד נכתב כי "מקורות בענף היהלומים אישרו כי צ'יקאנה חזר לזימבבווה ביוזמתו ואישר יצוא של יהלומים".

לפי אותם מקורות "היהלומים אותם אישר צ'קאנה טרם יוצאו מגבולות המדינה ונכון לרגע זה לא ברור לאן הם עתידים להישלח. מקורות בתעשיית היהלומים בהודו מסרו כי הם עוקבים בדריכות אחר הנעשה ומנסים לוודא מה מתרחש בשטח".

עוד נכתב כי "בשלב זה גם לא ידועים פרטים בנוגע לשווי וכמות היהלומים שעל פי הדיווחים אושרו על ידי צ'יקאנה ליצוא".

סטפאן שארדון (Stephane Chardon) יו"ר וועדת הפיקוח של תהליך קימברלי אמר לאתר IDEX הוא "אינו מודע לתוכניות הנסיעה הפרטיות של מר צ'יקאנה". כשנשאל האם אושר יצוא של יהלומים מזימבבווה הוא השיב בקצרה – "לא על ידי תהליך קימברלי". שארדון הוסיף ואמר כי "תהליך קימברלי נמצא בקשר הדוק עם כל המעורבים בנושא זה ואנו פועלים להשגת הסדר מוסכם".

האתר מציין כי בזימבבווה יש כרגע שלושה מאגרי סחורות שונים – יהלומים שנכרו בין השנים 2007-2009 על ידי כורים לא חוקיים, יהלומים שנכרו על ידי חברות Canadile ו – Mbada לאחר תקופה זו ועד ה – 28 במאי 2010 (אז ערך אייבי צ'יקאנה את ביקורו הראשון כמפקח מטעם תהליך קימברלי במדינה) ויהלומים שנכרו לאחר המכירה הפומבית האחרונה שנערכה בחודש ספטמבר.

יהלומים שנכרו בין סוף חודש מאי 2010 ועד אמצע חודש ספטמבר אושרו ליצוא ונמכרו בשתי מכירות פומביות שנערכו באוגוסט ובספטמבר.