האגף הטכנולוגי ממשיך להשתפר

האגף הטכנולוגי ממשיך להשתפר

האגף הטכנולוגי של בורסת היהלומים הוא דוגמא ומופת לחשיבה אסטרטגית ארוכת טווח ולעשייה חיובית למען רווחת היהלומנים ופיתוח דור ההמשך. בימים אלה ממשיך האגף להרחיב את פעילותו ומציע מגוון שירותים נוספים.
האגף הטכנולוגי הממוקם באולם המסחר של בורסת היהלומים הוא ללא כל ספק אחד הפרויקטים החשובים והמשמעותיים ביותר שנעשים בענף היהלומים הישראלי בכל מה שנוגע להרחבת הנגישות של היהלומן הישראלי לטכנולוגיה הטובה, המתקדמת והיקרה ביותר בעולם.

בזכות השקתו ושיפורו המתמשך יכולים היהלומנים הישראלים להיעזר בטכנולוגיה המתקדמת ביותר והסתייע בה על מנת לשכלל את היכולת שלהם לקבל החלטות עסקיות הן בנוגע לרכישה של יהלומים והן בנוגע לליטוש ותכנון המוצר הסופי.

חשוב לזכור שעד לפני זמן לא רב הייתה הטכנולוגיה הזו נחלתן של החברות הגדולות בלבד בעוד חברות קטנות יותר ויהלומנים צעירים לא יכלו כלל להשתמש בה וזאת בגלל העובדה שמדובר במערכות יקרות ביותר.

היום נראה השימוש של חברי הבורסה במכשירי הסריקה ובציוד המתקדם שבאגף הטכנולוגי כמעט מובן מאליו, כמו הלופה שהם עונדים לצווארם, אבל כל מי שמגיע לבורסה נדהם מעצם קיומו ומהמהפכה הטכנולוגית והחברתית שהאגף הטכנולוגי הזה מחולל.

מי שלקח את היוזמה ובשנים האחרונות מטפח את האגף הטכנולוגי ודואג לשדרוגו ולפיתוחו הוא יו"ר וועדת התעשייה של הבורסה יוסי פפו שלאחרונה דאג להוספה של מערכת DiaMension HD מבית שרין למדידת אבנים מלוטשות. המערכת מציעה דיוק מרבי המשולב במידול תלת – מימדי שנאמן ליהלום המקורי ותורם להערכה של מאפייני סימטריה ביהלום.

"בעידן התחרותי בו אנחנו פועלים היום יש לטכנולוגיה חשיבות אדירה ואני גאה על כך שאנחנו מובילים את התעשייה העולמית גם בתחום הזה ומאפשרים לכל חברי הבורסה להשתמש בטכנולוגיה המתקדמת ביותר. הנגישות לטכנולוגיה הזו מקדמת את היהלומנים הישראלים ונותנת להם יתרון יחסי חשוב מאד" אומר יוסי פפו.

יוסי פפו דואג לא רק לשדרוג הטכנולוגיה המוצעת באגף אלא גם לשיפור והרחבת ההדרכה שניתנת לחברי הבורסה במקום על ידי נציגי השרות בהפעלת המכשור הטכני. "חשוב לנו מאד לסייע לחבר להתמקצע בטכנולוגיה הזו ולהביא אותם למצב בו הם יכולים לרתום אותה באופן מלא למען ההצלחה שלהם ולכן אנחנו שמים דגש גם על ההדרכה" אומר יוסי פפו. "אני יכול להגיד בשמחה ובגאווה שהאגף הטכנולוגי באמת הפך לאחד המוקדים החשובים והמרכזיים באולם הבורסה והוא מקדם אותנו באופן בלתי רגיל".

ההדרכה המקצועית באגף הטכנולוגי ניתנת בימים א' – ה' בין השעות 10:00 – 11:00 בבוקר ובימים אלה מתקיימת הרשמה אצל נציגי החברות באגף הטכנולוגי. חברים המעוניינים לקבל הדרכה מוזמנים להירשם.

לסיכום אומר פפו "נשיא הבורסה אבי פז עשה מהפכה של ממש כשפעל להקמת האגף הטכנולוגי ובכוונתנו להמשיך ולשדרג אותו ככל הנדרש על מנת שהוא תמיד יציע את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר ויסייע בקידום הפעילות המסחרית של החברים".