שותים לחיים לכבוד פסח תשעא

שותים לחיים לכבוד פסח תשעא

בכירי ענף היהלומים התכנסו, כמיטב המסורת, בלשכת נשיא הבורסה על מנת להרים כוסית יין לכבוד חג הפסח ולברך האחד את השני בברכת חג פסח כשר. בין הברכות היו גם עדכונים מקצועיים ותרומה למפעלו של הרב פירר.
כמדי שנה גם בערב פסח של שנת תשע"א התכנסו כל בכירי ענף היהלומים בלשכת הנשיא. מנכ"ל הבורסה יאיר כהן, שהנחה את האירוע, בירך את הנוכחים וקידם בברכה גם את פניהם של האורחים וביניהם חתן פרס ישראל הרב פירר שהמפעל והחזון שלו הם דוגמא ומופת לעשיית חסד.

 
ברכת נשיא הבורסה אבי פז:
נשיא בורסת היהלומים אבי פז בירך את הנוכחים ובדבריו התמקד בהתאוששות האדירה של הענף מאז ערב פסח של שנת תש"ע אז לדבריו של הנשיא " אמנם שתינו לחיים ודיברנו באופטימיות על העתיד אבל היו בחדר הזה גם לא מעט עיניים מודאגות. היום, שנה אחרי בערב פסח תשע"א אפשר לשמחתנו להגיד בפה מלא וללא כל הסתייגות שאנחנו אכן בדרך הנכונה. הנתונים של שנת 2010 ושל הרבעון הראשון של 2011 מדברים בעד עצמם והם מלמדים על מגמה מאד חיובית ויציבה של התאוששות".

נשיא הבורסה סקר בדבריו את ההישגים האדירים שהושגו במסגרת כנס הנשיאים של הפדרציה שנערך בדובאי בשבוע האחרון ואמר – " אני יכול לומר לכם שזה היה כנס חשוב ומוצלח בצורה בלתי רגילה. במהלך הכנס התקבלו החלטות חשובות שיאפשרו לנו להצעיד את הענף קדימה בתקופה הקרובה – אם זה בנושא שיתוף פעולה ישיר שלנו עם המדינות מפיקות הגלם ואם זה בנושא עדכון התקנון הבינלאומי של הפדרציה בהתאם להתפתחויות המסחר בשנים האחרונות וגם הקשר הישיר שלנו עם ה- G.I.A."
 


נשיא הבורסה אבי פז עם היהלומן הוותיק בן ציון פוזיילוב (צילום - יענקל'ה)
 
כמו כן עדכן נשיא הבורסה את הנוכחים בהתפתחויות שאירעו בכנס הנשיאים של הפדרציה בכל מה שנוגע לתהליך קימברלי ונושא יצוא היהלומים מזימבבווה ובנוסף גם מתח ביקורת חריפה על בכירי הענף שצוטטו בעיתון מעריב כמי שהתנגדו להשתתפות של בורסת היהלומים הישראלית בכנס הנשיאים.

לקריאת נאומו המלא של נשיא הבורסה אבי פז והתייחסותו לכל הנושאים לחץ כאן.

ברכת נשיא ההתאחדות ויו"ר המכון מוטי גנץ:
נשיא התאחדות תעשייני היהלומים ויו"ר מכון היהלומים מוטי גנץ בירך אף הוא את הנוכחים ועדכן אותם בכנס נשיאי IDMA שהתקיים בבוצוואנה ואף הוא נחל לדבריו הצלחה רבה.

"חזרנו לפני שבוע מהכנס בבוצוואנה. השנה עשינו את הכנס של IDMA בנפרד מהכנס של ה – WFDB מכיוון שחשבנו שעלינו כתעשיינים לקיים את הכנס במקום בו יש אפשרות להוסיף ערך מוסף לתעשייה. בוצוואנה היא מדינה חשובה מאד מבחינת הפקת גלם ואני שמח על כך שאכן קיימנו שם את הכנס".
 
נשיא התאחדות תעשייני היהלומים ויו"ר מכון היהלומים מוטי גנץ נואם (צילום - יענקל'ה)

גנץ הדגיש בדבריו כי היום בבוצוואנה יש 5 חברות ישראליות שמקבלות הקצאת גלם באופן קבוע וכי הוא מקווה מאד שבמסגרת ההקצאה הקרובה יתווספו לרשימה לפחות עוד שתי חברות ישראליות. זהו הישג בלתי רגיל מבחינת התעשייה הישראלית הוא אמר.

בסיכום דבריו התייחס מוטי גנץ אף הוא להתאוששות הבלתי רגילה של הענף במהלך השנה האחרונה ואמר – "אנחנו חוזרים כבר להיקפי המסחר של שנת 2007 שהייתה שנת שיא ואני מקווה מאד שכבר בעתיד הקרוב נצליח אפילו להתעלות ולשפר את הנתונים האלה".
ברכת נשיא הכבוד של הבורסה שמואל שניצר:
נשיא הכבוד של הבורסה שמואל שניצר הצטרף לקודמיו לברכות וחלק עם הנוכחים את תחושת הגאווה שחש במהלך כנס הנשיאים שהתקיים בדובאי ואשר אותו ניהל הנשיא הישראלי אבי פז. שמואל שניצר אמר בהקשר זה – ""ישבנו בשבוע שעבר בדובאי, בארמון מפואר ובשורה הראשונה ישבו שיחים עם גלביות לבנות ובכלל זאת אנשים רמי מעלה כמו נגיד הבנק המרכזי של איחוד האמירויות ומולם בראש הפודיום ישב היו"ר הישראלי אבי פז שניהל את הדיונים. כשאתה מסתכל על הסיטואציה הזו, הלב מתמלא גאווה זה היה מעמד מרגש שלא מתרחש בכל יום והצורה שאבי ניהל את כל האירוע הוסיפה הרבה כבוד לענף בפרט ולמדינת ישראל בכלל".
 


משמאל ימין - נשיא הכבוד של הבורסה זמואל שניצר, המפקח על היהלומים שמואל מרדכי ומנכ"ל ההתאחדות לשעבר אפריים רביב (צילום - יענקל'ה)
 
מבחינה מקצועית הדגיש שמואל שניצר כי "כל המשתתפים בכנס יצאו ממנו מעודדים בכל מה שנוגע לעתיד של הענף ולכיוון החיובי בו הוא מתפתח". בסיכום דבריו איחל שניצר לכל הנוכחים ברכת שנה טובה וחג שמח וכשר.
ברכות נוספות:
שלא כהרגלו נטל גם שלמה יובל, נשיא הכבוד של ההתאחדות את המיקרופון ובירך את הנוכחים. בדבריו התמקד שלמה יובל במחמאות לשני הנשיאים הישראלים, אבי פז ומוטי גנץ, "שבשנתיים האחרונות יידעו לנווט את הענף, לאזן אותו ולהצעיד אותו אל עבר התאוששות בלתי רגילה. הם עשו עבודה בלתי רגילה ומגיעות להם כל המחמאות והתודות" הוא אמר.

אברהם (בומי) טראוב, נשיא הכבוד של ההתאחדות היה אף הוא בין המברכים ואמר – "הובלנו את הכנס של ההתאחדויות העולמי בבוצוואנה ואת הכנס של הפדרציה העולמית בדובאי. אפשר לומר שהגלובוס, ברוך השם, שלנו".

עוד בירכו את הקהל נשיא הבורסה לאבני חן שלמה אשד והמפקח על היהלומים שאמר – "כשיצאנו ממצריים יצאנו מאוחדים ומלוכדים וזה גם כוחנו היום וכמובן גם לעתיד לבוא. אני מאחל לכולנו שהחג הזה יאחד אותנו ונדע להצעיד את הענף קדימה".


תרומה למפעל החסד של הרב פירר
את התרומה המסורתית שמעניק נשיא הבורסה לגוף או עמותה שפועלת למען רווחת הציבור העניק השנה נשיא הבורסה לרב פירר העומד בראש מפעל החסד האדיר של עזרה למרפא. נשיא הבורסה העניק לרב את התרומה שהנה חלק מהתגייסות נרחבת של הבורסה למען פעילות העמותה ואמר – " הרב והמפעל המדהים שלו הם דוגמא ומופת של עשייה למען הזולת ואני חושב שאין במדינת ישראל אדם שלא מכיר את שמו ופועלו של הרב. השנה החלטנו להרים תרומה משמעותית מהרגיל למפעל החסד של הרב ואני שמח מאד על כך שאנחנו ממשיכים לקחת חלק בעשייה המדהימה שלו. הזכות היא כל כולה שלנו".
נשיא הבורסה מברך את הרב פירר (צילום - יענקל'ה)

הרב פירר מצדו, הידוע כביישן וכמי שמתרחק מאור הזרקורים בכל מחיר הודה לנשיא הבורסה ולכל בכירי הענף על התרומה ואמר – "אני מייצג כאן היום את כל האנשים הנפלאים שפועלים במסגרת של עזרה למרפא ובשמם אני רוצה להודות לכם על הסיוע והתרומה. אני מאחל לכם שלעולם לא תזדקקו לסיוע שלנו ושתמיד תהיו בצד של אלה שעושים חסד עם הזולת".

ברכות למנש גווארדיולה לכבוד האליפות ה - 16
במהלך האירוע הספיקו הנוכחים גם לברך בחום את מאמן קבוצת הכדורגל של הבורסה מנש כהן אותו כינה נשיא הבורסה "פפ גווארדיולה שלנו" לרגל זכייתה של הקבוצה באליפות ה – 16 בליגה למקומות עבודה.

נשיא הבורסה אבי פז ציין בסיפוק כי "במהלך 6 השנים בהן אני מכהן כנשיא הבורסה הצליח מנש כהן להוסיף לארון התארים של הבורסה לא פחות מ – 7 אליפויות".
 


המאמן המיתולוגי מנש - פפ גווארדיולה - כהן מקבל את ברכת הרב פירר (צילום - יענקל'ה)
 
האירוע הסתיים כשכל הנוכחים שותים לחיים ומאחלים זה לזה חג שמח והרבה מזל וברכה.

לנו לא נותר אלא להצטרף לברכות ולאחל לכל חברי הבורסה ולכל עם ישראל שחג הפסח של תשע"א יהיה בבחינת חג חרות אמתי.