יפן בחודש אפריל - צמיחה מפתיעה
יפן בחודש אפריל - צמיחה מפתיעה
למרות החששות הכבדים להאטה במסחר היהלומים ביפן לאחר אסון הטבע שפקד את המדינה נרשם בחודש אפריל זינוק של 80.1% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד ויבוא המלוטש הסתכם ב – 95.7 מיליון דולר.
נתוני יבוא היהלומים המלוטשים ליפן בחודש אפריל 2011, כפי שפורסמו על ידי חברת Momozawa מהווים זינוק משמעותי לא רק בהשוואה לנתוני החודש המקביל אשתקד אלא גם בהשוואה לנתוני החודש הקודם (מרץ 2011). בהשוואה אליו עומד שיעור הגידול על 56.8%.
השיפור בנתוני יבוא היהלומים ליפן מהווה דוגמא נוספת לכך שדווקא ברגעי משבר וטרגדיה, אנשים נוטים לבטא את רגשותיהם באופן פתוח יותר בין השאר על ידי נתינת יהלומים לאנשים אותם הם אוהבים. דוגמא נוספת לכך נצפתה לאחר פיגועי 11 בספטמבר בארצות הברית.
בערכים של קרט נרשם בחודש אפריל 2011 גידול של 39.8% בהשוואה לנתוני חודש אפריל 2010 ובסך הכל יובאו ליפן מהלך החודש 249,994 קרט. בהשוואה לנתוני החודש הקודם (מרץ 2011) מהווים נתונים אלה גידול של 64.7%.
הערך הממוצע לקרט של היהלומים המלוטשים שיובאו ליפן בחודש אפריל עומד על 382.83 דולר לקרט – צמיחה של 28.9% בהשוואה לנתוני אפריל 2010.
הודו הייתה בחודש אפריל ספקית היהלומים המובילה לשוק היפני – 179,828 קרט בשווי כולל של 39.1 מיליון דולר, נתון המהווה ירידה של 7.5%$ בהשוואה לנתוני מרץ 2010.
בלגיה סיפקה לשוק היפני יהלומים בשווי כולל של 22.2 מיליון דולר (ירידה של 9.7%) וישראל סיפקה לצרכן היפני יהלומים מלוטשים בשווי כולל של 16.7 מיליון דולר – עליה של 7% בהשוואה לנתוני החודש המקביל אשתקד.
במהלך ארבעת החודשים הראשונים של שנת 2011 יובאו ליפן יהלומים מלוטשים בשווי כולל של 279.3 מיליון דולר, נתון המהווה גידול של 23% בהשוואה לנתוני התקופה המקבילה אשתקד.