רוצה להרחיב פעילות בהודו או סין – המדינה תעזור לך
רוצה להרחיב פעילות בהודו או סין – המדינה תעזור לך
תכנית בהיקף מאה מ' ₪ של מנהל סחר חוץ, להרחבת השת"פ עם שווקי הודו וסין הושקה במסגרתה יוענק מימון בהיקף של עד 2.1 מיליון ₪ לחברה ישראלית המעוניינת להרחיב פעילותה בשווקי הודו וסין.
תוכנית הודו סין יוצאת לדרך. התוכנית, המשותפת למשרדי האוצר והתמ"ת ומנוהלת ע"י מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת, גובשה בשנה האחרונה בהתאם להנחיית ראש הממשלה לבחון דרכים להגברת היצוא למזרח אסיה ומטרתה לסייע לחברות ישראליות להעמיק את פעילותן המסחרית בשווקי הודו וסין.
חברות ישראליות, העומדות בתנאי הסף של התוכנית המפורטים באתר משרד התמ"ת, יכולות, החל מהשבוע, להציג מועמדותן לוועדת התוכנית באמצעות טופס ממוחשב הנמצא בכתובת www.moital.gov.il/icf.
ועדת התוכנית תבחן את הבקשות ותבחר את החברות הישראליות שיתקבלו לתוכנית, בהתאם לתנאי הסף ואמות המידה המפורטות באתר התוכנית ועל בסיס המלצה מקצועית של חברת ייעוץ כלכלית שנבחרה ללוות את התהליך.
היקף המימון לכל חברה שתיבחר לתוכנית יכול להגיע עד ל- 700,000 ₪ לכל שנה במשך שלוש שנים, עבור הקמת נציגות שיווקית של חברה ישראלית בהודו וסין כולל הצבת עובד (רילוקיישן), שכירת יועץ מקומי והפעלת משרד. כמו כן יינתן מענק חד פעמי בגובה של 400,000 ₪ עבור הקמת בטא סייט להוכחת יישום של המוצר או השירות בשווקים אלו.
מדינות הודו וסין, מוגדרות כמדינות יעד בתוכניות העבודה של מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת, זאת לאור הצמיחה הכלכלית המואצת שלהן וההזדמנויות העסקיות שהן טומנות בחובן. שורה של כלי סיוע גובשו במהלך השנים האחרונות במטרה לסייע לחברות ישראליות להעמיק את פעילותן בשווקים אלו, המציבים אתגרים עסקיים לא פשוטים לחברות הישראליות.
התוכנית החדשה פונה לחברות בינוניות עד גדולות, עם היקף מכירות של 20 עד 200 מיליון ₪ ויצוא שנתי של לפחות 10% מהיקף המכירות, המעוניינות לפעול בשווקי הודו וסין ומסוגלות להתחייב למהלך ארוך טווח, כולל הקצאת משאבים גבוהים, במטרה לבסס את פעילותן בשווקי הודו וסין.
ממינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת נמסר כי בשנת 2010 עלה הייצוא הישראלי להודו ב- 60% לרמה של 2.89 מיליארד דולר. היבוא עלה ב-59% לרמה של 1.84 מיליארד דולר. גם בהיקף הסחר עם סין חל גידול משמעותי בשנת 2010 והוא הסתכם ב- 6.78 מיליארד דולר, גידול של 48% ביחס לשנה שעברה. היצוא לסין הסתכם ב- 2.046 מיליארד דולר וסימן בכך זינוק של כ-95% מנתוני 2009.