כנס מועצת היהלומים העולמית ה – 8 יתקיים בויצ`נצה
כנס מועצת היהלומים העולמית ה – 8 יתקיים בויצ`נצה
מועצת היהלומים העולמית (WDC) הכריזה כי הכנס השנתי ה – 8 שלה יערך בין התאריכים 13-14 במאי 2012 במרכז התכשיטים שבצפון איטליה. את הכנס תארח ותארגן חברת הכנסים Fiera di Vicenza.
הכנס הקרוב של מועצת היהלומים העולמית יהיה השלישי _מתוך שמונה) שנערך על אדמת איטליה ונשיא מועצת היהלומים העולמית אלי אייזאקוב מסר כי "עכשיו, לאחר ההגעה להסכם המאפשר יצוא יהלומי גלם מאזור מרנגה שבזימבבווה, נסללה הדרך לטפל בנושאים בוערים אחרים שנמצאים על סדר היום. נושאים אלה יידונו בהרחבה במסגרת הכנס השנתי וביניהם גם נושא הקמת גוף אדמיניסטרטיבי תומך לתהליך קימברלי - החלטה שהתקבלה במסגרת קונגרס קימברלי האחרון בה תמכה מועצת היהלומים העולמית".
אלי אייזאקוב הודה לחברת הכנסים האיטלקית Fiera di Vicenza הנחשבת לאחת המובילות בתחומה באיטליה על "הצעתה הנדיבה לארח את הכנס".
ד"ר רוברטו דיטרי, נשיא חברת Fiera di Vicenza מסר כי החברה "נלהבת מעצם העובדה שיש לה הזכות לארח את צמרת תעשיות היהלומים והתכשיטים העולמית בויצ'נצה – עיר שבמשך דורות רבים תמכה ונהנתה מתעשיית התכשיטים. אנו גאים להעניק את תמיכתנו לארגון ששם לעצמו למטרה לקדם את האתיקה במסחר בתכשיטים וביהלומים".