מעבר ה – DTC לבוצוואנה יתרחש לפני 2013

מעבר ה – DTC לבוצוואנה יתרחש לפני 2013

ההסכם שנחתם בין ממשלת בוצוואנה לדה בירס מחייב העתקת ממטה ה – DTC לבוצוואנה עד אוגוסט 2013. מנכ"ל חברת DTC בוצוואנה מוסר שהמעבר יתרחש עוד לפני כן. בעלי הסייט נערכים לשינוי במסלול הטיסות.
בראיין מקדונלד, מנכ"ל DTC בוצוואנה אמר את הדברים בראיון ל – BusinessWeek וציין כי "ההכנות לביצוע המעבר כבר החלו". לדבריו החל מחודש אוקטובר 2012 יתבצעו עבודות המיון והחלוקה של היהלומים בבוצוואנה. "החל מחודש זה נתחיל לקיים את חלוקת ההקצאות לבעלי הסייט בגאבורון וזאת לפני המועד האחרון עליו הוסכם – אוגוסט 2012. התהליך בכללותו כולל העתקה של בין 80 ל – 90 משפחות מלונדון לבוצוואנה" מסר המנכ"ל שצפוי לסיים את תפקידו בחברה בסוף שנת 2011.

המשמעות של הצהרת המנכ"ל היא כי היהלומים של חברת דה בירס מהמכרות שבנמיביה, דרום אפריקה וקנדה יקובצו וימוינו בבוצוואנה כאשר בתחילה הם ישלחו ללונדון לחלוקת הסייט אך לקראת חודש אוקטובר יגיעו בעלי הסייט לבוצוואנה על מנת לקבל את הקצאת הגלם שלהם.

יש לציין כי בשבועות הקרובים, במהלך חודש דצמבר, יסתיים תהליך בחירת בעלי הסייט של חברת ה – DTC לשנים הקרובות. שמות החברות שיזכו לקבל הקצאה של יהלומי גלם חודשית יפורסם מיד עם הפרסום הרשמי של חברת ה – DTC.