מנהל חדש ל - DTC Botswana

מנהל חדש ל - DTC Botswana

ממשלת בוצוואנה וחברת דה בירס, השותפות בחברת DTC Botswana הכריזו על מינוי טבאקה קובדי (Tabake Kobedi) למנהל הכללי החדש של החברה.
חברת DTC Botswana צפויה להפוך בשנים הקרובות לדומיננטית הרבה יותר בענף היהלומים העולמי וזאת בעיקר לנוכח המגמה של בוצוואנה להפוך למרכז יהלומים בינלאומי מוביל. במסגרת תהליך זה יועתק גם מטה חברת ה – DTC (זרוע השיווק של דה בירס לבעלי חוזים ארוכי טווח) לגאבורון בירת בוצוואנה עד שנת 2013.

המנכ"ל החדש של החברה שכיהן עד כה כמנהל הכספים של חברת דה-בוצוואנה ייכנס לתפקידו החדש ב – 10 בינואר 2012 ויחליף את בראין מקדונלד שעמד בראש החברה בארבע השנים האחרונות.

בהודעה לתקשורת שפורסמה בדבר המינוי נכתב כי ישקיע את תשעת החודשים הראשונים שלו במשרה החדשה ברכישת הבנה מקיפה ועמוקה בכל האספקטים של שרשרת המסחר ביהלומים. כפועל יוצא מכך בכוונתו להשקיע זמן רב בביקורים במרכזי ליטוש כמו גם בפגישות עם יהלומנים בעל הקצאה (סייט) של החברה ושותפים לתעשייה ולענף היהלומים.

על פי ההודעה במהלך תקופת החפיפה והכניסה לתפקיד יכהן פול רוואלי (Paul Rowley) המשמש כיום כמנהל חטיבת המיון, ההערכה והרכש, כמנכ"ל בפועל של חברת DTC Botswana.

ורדה שיין מנכ"לית ה – DTC אמרה כי החברה "שבעת רצון מהמינוי. טבאקה קובדי הוא המקומי הראשון שיעמוד בראש חברת DTC Botswana. עיני עולם היהלומים העולמי מופנות יותר ויותר לעבר בוצוואנה ולעבר העתקת מטה ה – DTC לבוצוואנה. אנחנו נלהבים מהניסיון והמיומנות שיוסיף המנכ"ל החדש לחברה".