יהלומי גראף מלונדון תנפיק בבורסה של הונג קונג

יהלומי גראף מלונדון תנפיק בבורסה של הונג קונג

29/02/2012
ההנפקה צפויה להזרים לקופת החברה עד מיליארד דולר שישמשו את מימון התרחבותה באסיה
תכשיטנית היוקרה הלונדונית, יהלומי גראף (Graff Diamonds), הגישה בקשה להנפקה ראשונה לציבור בבורסה של הונג קונג, כך מדווח ה-Financial Times. ההנפקה צפויה להזרים לקופת החברה עד מיליארד דולר שישמשו בחלקם לממן את התרחבותה באסיה. גיוס של סכום זה ישקף לחברה שווי של 5 מיליארד דולר.
במידה וההנפקה תעבור בהצלחה, תוכל הבורסה של הונג קונג לסמן עוד וי גדול במסע החיזורים שלה אחר חברות יוקרה זרות כמו גראף. בבורסה של הונג קונג נסחרות כעת חברות יוקרה זרות נוספות כמו, פרדה (Prada) וסמסונייט
(Samsonite) שמעוניינות לגייס הון ולהעלות את קרנן בקרב הצרכנים באסיה.
על אף שהביקוש הצרכני באסיה גדל בקצב גדול יותר מאשר בשווקים בארצות הברית ובאירופה, המשיקיעים דואגים כי האטה בצמיחה בסין עלולה לפגוע, לפחות באופן זמני, בהוצאות הצרכנים. בדצמבר האחרון גייסה התכשיטנית המקומית, צ'ו טאי פוק (Chow Tai Fook), שני מיליארד דולר מהציבור. למרות ההנפקה המוצלחת, מנית החברה צללה מאז ב-10%, בעוד שבמדד הנג סנג המקומי נרשמה עלייה של 15.6% באותה תקופה.
למרות זאת, מנכ"ל יהלומי גראף, פרנסואה גראף (Francois Graff) מביע אופטימיות ואומר, כי אותם אנשים אמידים הצורכים תכשיטי יוקרה, לא צמצמו את רכישותיהם לאור הדאגות המתמשכות לצמיחה העולמית. "העסק שלנו פועל בפסגה של מוצרי יוקרה, יהלומים ותכשיטים, והצרכנים שאנו פונים אליהם כלל לא מושפעים מהתמורות שחלות בכלכלה העולמית והסינית".