עלייה של 12% בהכנסות ריו טינטו מיהלומים במחצית ה-1

עלייה של 12% בהכנסות ריו טינטו מיהלומים במחצית ה-1

09/08/2012
חרף העלייה בהכנסות רשמה הקבוצה בששת החודשים הראשונים של 2012 הפסד שיא של 38 מיליון דולר מפעילותה בענף היהלומים
ריו טינטו מדווחת, כי הכנסותיה מעסקי היהלומים עלו בששת החודשים הראשונים של שנת 2012 ב-12%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ל-350 מיליון דולר - כך פורסם באתר האינטרנט של רפפורט. הצמיחה בהכנסות הקבוצה נובעת מעלייה בהיקף הייצור, למרות הירידה המתונה בביקוש לגלם במהלך התקופה.
ריו טינטו רשמה במחצית הראשונה של השנה הפסד שיא של 38 מיליון דולר מפעילותה בענף היהלומים, לעומת הפסד של 10 מיליון דולר בלבד באותה תקופה בשנה שעברה. הרווח לפני מסים, פחת והפחתות (EBITDA) ירד ב-30% ל-35 מיליון דולר.
בחודש יולי האחרון דיווחה החברה, כי היקף הפקת הגלם בשלושת מכרות היהלומים שבבעלותה עלה במחצית הראשונה של השנה ב-18% ל-6.167 מיליון קרט. ריו טינטו מחזיקה בבעלות מלאה במכרה ארגייל (Argyle) שבאוסטרליה, ב-60% ממכרה דיאביק ((Diavikשבקנדה, וב-78% ממכרה מורואה (‎Murowa) שבזימבבואה. באחרונה דווח, כי ריו טינטו מתכננת למכור את אחזקותיה בדיאביק לשותפתה במכרה - חברת היהלומים הארי ווינסטון.
למרות תוכניותיה לצאת מעסקי היהלומים, עלו הוצאות ההון של ריו טינטו על נכסי היהלומים שבבעלותה ב-69% ל-273 מיליון דולר, במחצית הראשונה של 2012. העלייה בהוצאות נובעת בעיקר מהמשך עבודות הבינוי התת קרקעיות במכרה ארגייל. ההכנסות מכלל המכירות של הקבוצה ירדו ב-13% ל-25.33 מיליארד דולר בעוד שבהכנסות נטו נרשמה ירידה של 22% ל-5.86 מיליארד דולר.