אלרוסה מכרה גלם לגוחרן במטרה לייצב מחירים

אלרוסה מכרה גלם לגוחרן במטרה לייצב מחירים

20/08/2012
זו הפעם הראשונה מאז המשבר הכלכלי של שנת 2009 שאלרוסה מוכרת גלם למאגר היהלומים של ממשלת רוסיה, כדי לשמור על  "רמה מקובלת של יציבות מחירים"
מפיקת היהלומים הגדולה בעולם - אלרוסה, הודיעה באחרונה כי במהלך הרבעון השני של 2012 מכרה גלם בכמות מסחרית שלא פורסמה למאגר היהלומים של ממשלת רוסיה - גוחרן (Gokhran), במטרה לייצב את מחירי הגלם שלה בשוק הבין לאומי, כך דווח באתר האינטרנט של רפפורט. זו הפעם הראשונה מאז המשבר הכלכלי של שנת 2009 שאלרוסה מוכרת גלם לגוחרן.
ההיקף המדויק של העסקה לא פורסם בתקשורת, אך מעיון בדו"חות הכספיים של אלרוסה עולה כי דירקטוריון החברה אישר למכור לגוחרן גלם בשווי 130 מיליון דולר. אלרוסה הסבירה כי החליטה לצמצם את היצע הגלם שלה בשוק ולמכור גלם לגוחרן, לאור המצוקה הכלכלית אליה נקלעו לקוחותיה במחצית השנייה של השנה שעברה. בששת החודשים הראשונים של שנת 2012 ירד מחיר המלוטש ב-20%. צמצום היצע הגלם בשוק היהלומים הבין לאומי, מאפשר לאלרוסה לשמור לדבריה על רמה מקובלת של יציבות מחירים, במהלך תקופה של ביקושים נמוכים.
אלרוסה גם דיווחה כי, הכנסותיה מפעילויות הליבה, למעט ההכנסות של החברות הבנות, ניורבה (Nyurba), אנאבר
(Anabar), סברלמאז (‎Severalmaz) וקטוקה (Catoca) , עלו ב-27% ל-2.1 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה, בהשוואה לאותה תקופה ב-2011. ההכנסות נטו ירדו ב-4% ל-495 מיליון דולר.
במהלך התקופה הניבו מכירות היהלומים לאלרוסה 96.4% מסך ההכנסותיה הכולל, כאשר 27.3% מהמכירות מתבצעות בשוק הרוסי והיתר מיועדות לייצוא לשווקים העיקריים שלה הכוללים את בלגיה, ישראל והודו.