בכירי שוק ההון: לב לבייב ביצע את הסדר החוב ההוגן ביותר
בכירי שוק ההון: לב לבייב ביצע את הסדר החוב ההוגן ביותר
כך עולה מסקר שנערך בקרב מנהלי בתי ההשקעות ובכירי שוק ההון בישראל; שר האוצר לפיד זכה לציונים נמוכים עבור טיפולו בשוק ההון
מסקר שנערך בקרב מנהלי בתי ההשקעות ובכירי שוק ההון בישראל עולה כי, ישנה תמימות דעים לגבי הסדר החוב ההוגן ביותר עבור מחזיקי האג"ח. 100% מהבכירים, ציינו כי הסדר החוב של לב לבייב (אפריקה ישראל) הוא ההסדר ההגון ביותר, כך מדווח אתר גלובס. אף לא בכיר אחד ציין את הסדרי החוב של יצחק תשובה (דלק נדל"ן), דיוויד פדרמן (פטרוכימיים), נוחי דנקנר (קבוצת אי.די.בי), אילן בן דוב (סקיילקס) ועידן עופר (צים).
עוד עולה מהסקר כי בכירי הענף סקפטיים לגבי הצלחת מנהלי הבורסה החדשים בשיקום אטרקטיביות הבורסה: 70% מהבכירים מאמינים כי למנהלים החדשים אין השפעה אמיתית והמצב יישאר כשהיה, 10% טוענים כי תהליך הגלובליזציה ימשיך לכרסם באטרקטיביות של הבורסה הישראלית והיא תמשיך לצנוח, ורק 20% מאמינים כי אקטיביזם מצד הבורסה יוביל לריבוי של חברות חדשות.
בכירי הענף התבקשו גם לדרג את תפקודם של יו"ר הרשות לניירות ערך, שמואל האוזר ושר האוצר לפיד. האוזר זכה לציון טוב עם כ-90% ועוד כ-10% ציינו כ"בינוני" את תפקודו של האוזר. שר האוצר לפיד, זכה לציונים נמוכים יותר עבור טיפולו בשוק ההון, 60% מבכירי שוק ההון העניקו ללפיד ציון 5 ומטה, 10% העניקו לו את הציון 6 ורק 20% העניקו לו את הציון 7.
לקריאת הכתבה המלאה לחצו
כאן