מחירי המלוטש עם תעודות במשקל 1 קרט ירדו בחודש יולי ב-2.4%

מחירי המלוטש עם תעודות במשקל 1 קרט ירדו בחודש יולי ב-2.4%

בארצות הברית ובמזרח הרחוק נשמרת היציבות בביקוש למלוטש מתחת ל-1 קרט, בצבע G-M ובדרגת ניקיון, ,SI-I2 באיכות מסחרית; הביקוש למלוטש במשקל 0.30-0.50 קרט נותר חזק

מחירי מלוטש עם תעודות במשקל 1 קרט ירדו בחודש יולי 2014 ב-2.4%, כך עולה מנתוני מדד RAPI שמפרסם אתר רפפורט. השוליים היצרניים נותרו תחת לחץ לאור השקט היחסי השורר כעת בעונה זו של השנה מחד, ומחירי הגלם ששמרו על רמתם הגבוהה מאידך. מחירי המלוטש במשקל 0.30 קרט ירדו ב-1.3% בעוד שמחירי מלוטש במשקל 0.50 קרט עלו ב-0.3%. מחירי המלוטש במשקל 3 קרט ירדו ב-0.5% במהלך החודש שעבר.

מהדיווח עולה כי, בארצות הברית ובמזרח הרחוק נשמרת היציבות בביקוש למלוטש מתחת ל-1 קרט, בצבע G-M ובדרגת ניקיון, ,SI-I2 באיכות מסחרית. הביקוש למלוטש במשקל 0.30-0.50 קרט, בצבע G-M ובדרגת ניקיון VS2-I2 נותר חזק, עם דיווחים על מחסור בשוק. היקף המסחר בחודש יולי היה מצומצם לאור חופשת הקיץ של יהלומנים רבים מניו יורק ואנטוורפן. כמה יצרנים הודים הפחיתו את מחיריהם של יהלומים במשקל 1 קרט ומעלה לאור הירידה בביקוש ועודפי יצור, ובמטרה להגדיל את תזרים המזומנים.

    
    כל הזכויות שמורות למרטין רפפורט 

יריד התכשיטים הבין לאומי של הודו ( IIJS ) היה חלש לסוחרי היהלומים, אך אותת על ביקוש יציב לתכשיטים בהודו, ועל שיפור בסנטימנט לקראת עונת הדיוואלי המתחילה ב-23 באוקטובר השנה. היצרנים עדיין מדווחים על קשיי נזילות, כשרוב הקניינים בוחרים לתת מענה להזמנות קיימות, מאשר לחדש את המלאי שברשותם. מלאי רב הצטבר בשרשרת היצור כשחברות הכרייה שומרות על תפוקה יציבה ברבעון השני של 2014. כמו כן נוצר צבר הזמנות גדול לתעודות דירוג  של ה- GIA במיוחד לסחורה מתחת ל-1 קרט.

לעומת האדישות המאפיינת את שוק המלוטש, ניכר כי שוק הגלם שמר על חוסנו במהלך יולי. מחירי הגלם של חברות הכרייה עלו בכ-2% עם פרמיות חד ספרתיות בשוק המשני. היצרנים רוכשים גלם במטרה לצבור מספיק מלאי כדי לענות על הביקוש הצפוי בעונת הדיוואלי, בעוד שסוחרי המלוטש מקווים כי מחירי המלוטש יירשמו עלייה נאותה במהלך עונת החגים, כך שיצדיקו את מחירי הגלם הגבוהים השוררים כעת בשוק.