שוד יהלומים אירע ברחוב 47 סמוך לבניין ה-DDC בניו יורק

שוד יהלומים אירע ברחוב 47 סמוך לבניין ה-DDC בניו יורק

לדברי המשטרה, ארבעת העובדים שהיו בחנות המאובטחת פתחו את הדלת לאחד משני השודדים שהתחפש לשליח, בעוד שחברו נכנס בעקבותיו. השודדים רוקנו את הכספת באיומי אקדח

נראה כי שבוע היהלומים הישראלי המתקיים ב-DDC בניו יורק מעורר עניין גדול לא רק בקרב הקניינים הרבים המשתתפים באירוע, אלא גם בקרב העבריינים בעיר. ביום שלישי בשעות הצהריים נשדדה חנות יהלומים הנמצאת בבניין סמוך לבורסת היהלומים של ניו יורק באזור היהלומים של העיר. על פי הדיווח באתר רשת CBS ניו יורק, שני שודדים חמושים הצליחו להתגבר על מנגנוני האבטחה ונכנסו לבניין מספר 23 ברחוב 47 מערב (בניין ה-DDC נמצא במספר 11) ועלו לקומה 8 בה נמצאת החנות.
 
לדברי המשטרה, ארבעת העובדים שהיו בחנות המאובטחת פתחו את הדלת לאחד משני השודדים שהתחפש לשליח, בעוד שחברו נכנס בעקבותיו. השודדים רוקנו את הכספת באיומי אקדח. אחד העובדים שבדיוק חזר לחנות במהלך השוד, הוכה על ידי אחד השודדים באקדח שהיה ברשותו. גם בעל החנות, בוריס מיקאילוב (Boris Mikhalyov) הוכה קלות באקדח על ידי השודדים.

עם היוודע דבר השוד, סגרה המשטרה את אזור רובע היהלומים של העיר לתנועת העוברים והשבים, והורתה לתושבים לפנותו. צוותים מיוחדים של משטרת ניו יורק (SWAT) הוזעקו למקום והתמקמו על הגגות הסמוכים. בתמונות מצלמות המעקב הפזורות באזור, שפרסמה מאוחר יותר המשטרה, נראים שני החשודים בשוד עוזבים את האזור כשאחד מהם נושא תיק גדול. השמועה על השוד, פשטה במהירות באולם המסחר של ה-DDC, אולם עוררה סקרנות בלבד.