הודו תקים אזור מיוחד למסחר בגלם

הודו תקים אזור מיוחד למסחר בגלם

לדברי שר המסחר והתעשייה של הודו, "האזור המיוחד יוקם במטרה לייתר את תפקיד המתווכים ולאפשר לחברות הכרייה למכור את הסחורה שלהם ישירות ליצרנים"

ממשלת הודו הודיעה באחרונה כי תתמוך ביוזמתה של המועצה ההודית לקידום יצוא אבני חן ותכשיטים ( GJEPC) להקים אזור מיוחד (Special Notified Zone) ליבוא ומסחר בגלם, כך מדווח אתר חדשות הכלכלה business standard . המהלך נועד להעניק רוח גבית חזקה לענף אבני החן והתכשיטים של הודו ולהפוך את תת היבשת למרכז סחר גדול ביהלומים.

בהודעה שפירסם שר המסחר והתעשייה של הודו, נירמלה סיטאראמן ( Smt.Nirmala Sitharaman ) צוין כי, "האזור המיוחד למסחר בגלם יוקם במטרה לייתר את תפקיד המתווכים ולעודד חברות כרייה בין לאומיות לפתוח משרדים בהודו ולמכור את הסחורה שלהם באזורים מיוחדים שיוקצו לשם כך ישירות ליצרנים ההודים."

ממשלת הודו ציינה בהודעתה כי, "הקמה של אזור סחר מיוחד בגלם יקנה לענף היהלומים של הודו יתרון תחרותי משמעותי לעומת מרכזי סחר אחרים בגלם כמו אנטוורפן ודובאי, תוך חסכון ניכר בזמן ובהוצאות על נסיעות למרכזים אלה. המהלך יוביל גם לאספקה סדירה של גלם למדינה."