הממשל הרוסי הורה לאלרוסה לצמצם את יתרות המט"ח שלה

הממשל הרוסי הורה לאלרוסה לצמצם את יתרות המט"ח שלה

במסגרת הצעדים שנוקטת רוסיה לבלימת קריסת הרובל, הורה הממשל לחמש חברות האנרגיה והיצוא הגדולות במדינה להשיב את יתרות המט"ח שלהן לרמות שהיו בחודש אוקטובר

המשבר הכלכלי ברוסיה מגיע לענף היהלומים: מועצת המנהלים של מפיקת היהלומים הגדולה בעולם, אלרוסה, ביקשה ממנכ"ל החברה לצמצם את נכסי מטבעות החוץ שברשותה לרמות שהיו בחודש אוקטובר 2014 וזאת עד ל-1 במארס 2015, כך מדווח אתר rough&polished . בהודעה שפרסם דירקטוריון החברה צוין כי, "המהלך לצמצום יתרות המט"ח יבוצע עד ל-1 במארס 2015, בהתאם ללוח הזמנים שקבע הבנק המרכזי של רוסיה".

בנוסף, החליט דירקטוריון החברה להפיק עבור הבנק המרכזי של רוסיה, דו"ח שבועי המפרט את יתרות המט"ח שברשותה. ביום שלישי שעבר הוציא הממשל הרוסי הנחיה לחמש חברות היצוא והאנרגיה הגדולות שבבעלות המדינה: גזפרום, רוזנפט, אלרוסה,זרובזנפט וקריסטל, לפיה עליהן לצמצם את יתרות המט"ח שברשותן לרמות שהיו ב-1 באוקטובר 2014.

רוסיה מחזיקה בבעלותה 43.92% ממניות אלרוסה בעוד שהרפובליקה של סחה יקוטיה מחזיקה ב-25% נוספים. נכון לסוף ספטמבר 2014 הצטברו בקופת החברה 23.4 מיליארד רובל ) כ-460 מיליון דולר). על פי הערכות ראשוניות, יעלו מכירות הגלם והמלוטש של אלרוסה על 5 מיליארד דולר, עד סוף השנה הנוכחית.

בשבוע שעבר צנח הרובל לשפל היסטורי על רקע הצניחה במחיר הנפט בשילוב עם הסנקציות שהטיל המערב על רוסיה בשל המשבר באוקראינה. אך הרובל החל להתאושש לאחר שהרשויות ברוסיה נקטו צעדים כדי לבלום את ההידרדרות. הצעדים ההלו כללו הקפצת הריבית במשק ל- 17% , הגבלת יצוא חקלאי והטלת הגבלות בשוק המט"ח.

סוכנות הדירוג S&P הודיעה בשבוע שעבר כי היא עלולה להוריד את דירוג האשראי של רוסיה לדירוג של "אג"ח זבל" כבר בינואר הקרוב בשל התרסקות הרובל. במקביל, מכירות המט"ח של הבנק המרכזי גרמו לנפילה ביתרות המט"ח לשפל שלא נראה מאז 2009 . כיום עומדות יתרות המט"ח של רוסיה על פחות מ- 400 מיליארד דולר לעומת 510 מיליארד דולר בתחילת השנה.