תשואה של 16.5% בשנה: השקעות הנדל"ן הטובות בישראל
תשואה של 16.5% בשנה: השקעות הנדל"ן הטובות בישראל
מדד ההשקעות בנדל"ן של yad2-TheMarker חושף: מי "אלופת התשואות" ואיפה כדאי לקנות דירה להשקעה - טבריה, תל אביב, רחובות, הרצליה או ירושלים?
זירת השקעות הנדל"ן בישראל ממשיכה לעבור תהפוכות ולשבור את כללי ההשקעה הוותיקים, מה שיצר מציאות בלתי אפשרית כמעט, שבה התשואה השנתית הכוללת על דירת 2 חדרים בצפון תל אביב היתה כמעט זהה לזו שהניבה דירת 2 חדרים בבאר שבע, כך עולה ממדד ההשקעות בנדל"ן של yad2–TheMarker, ומפרסם אתר דה מארקר.
כך, דווקא במקום עם אחת מתשואות השכירות הנמוכות בישראל - אזור צפון תל אביב - נרשמה ב–2014 תשואה כוללת מרשימה: מי שרכש בדצמבר 2013 דירת 2 חדרים בצפון העיר, זכה לתשואה של 10.5% מעליית המחיר (למחיר ממוצע של 1.652 מיליון שקל), בתוספת לתשואה החודשית מדמי שכירות בשיעור ממוצע של 3.8% - ובסך הכל תשואה של 14.5%. בצמרת התשואות של המדד (ראו טבלה), אזור זה הגיע למקום השישי - בניגוד מוחלט לנטייה המקובלת של המשקיעים לחפש את ההשקעות הטובות דווקא בפריפריה.
התקופה האחרונה מאופיינת בניתוץ של כל כללי ההשקעות בנדל"ן מלפני חמש־שש שנים על ידי המשקיעים - שרבים מהם מחזירים את ההשקעות שלהם מהפריפריה לכיוון אזור המרכז. המציאות של ריביות נמוכות שלה אנו עדים כיום, משנה לחלוטין את חוקי המשחק בנדל"ן - במיוחד כשמדובר במשקיעים קטנים, שמעוניינים לרכוש לעצמם דירה אחת או שתיים להשקעה, או בכאלה שקיבלו דירה בירושה, מקבלים עליה תשואה ומתלבטים אם להמשיך להשכיר או למכור אותה.