תשואה של 16.5% בשנה: השקעות הנדל"ן הטובות בישראל

תשואה של 16.5% בשנה: השקעות הנדל"ן הטובות בישראל

מדד ההשקעות בנדל"ן של yad2-TheMarker חושף: מי "אלופת התשואות" ואיפה כדאי לקנות דירה להשקעה - טבריה, תל אביב, רחובות, הרצליה או ירושלים?
זירת השקעות הנדל"ן בישראל ממשיכה לעבור תהפוכות ולשבור את כללי ההשקעה הוותיקים, מה שיצר מציאות בלתי אפשרית כמעט, שבה התשואה השנתית הכוללת על דירת 2 חדרים בצפון תל אביב היתה כמעט זהה לזו שהניבה דירת 2 חדרים בבאר שבע, כך עולה ממדד ההשקעות בנדל"ן של yad2–TheMarker, ומפרסם אתר דה מארקר.
 
כך, דווקא במקום עם אחת מתשואות השכירות הנמוכות בישראל - אזור צפון תל אביב - נרשמה ב–2014 תשואה כוללת מרשימה: מי שרכש בדצמבר 2013 דירת 2 חדרים בצפון העיר, זכה לתשואה של 10.5% מעליית המחיר (למחיר ממוצע של 1.652 מיליון שקל), בתוספת לתשואה החודשית מדמי שכירות בשיעור ממוצע של 3.8% - ובסך הכל תשואה של 14.5%. בצמרת התשואות של המדד (ראו טבלה), אזור זה הגיע למקום השישי - בניגוד מוחלט לנטייה המקובלת של המשקיעים לחפש את ההשקעות הטובות דווקא בפריפריה.
 
   
 
התקופה האחרונה מאופיינת בניתוץ של כל כללי ההשקעות בנדל"ן מלפני חמש־שש שנים על ידי המשקיעים - שרבים מהם מחזירים את ההשקעות שלהם מהפריפריה לכיוון אזור המרכז. המציאות של ריביות נמוכות שלה אנו עדים כיום, משנה לחלוטין את חוקי המשחק בנדל"ן - במיוחד כשמדובר במשקיעים קטנים, שמעוניינים לרכוש לעצמם דירה אחת או שתיים להשקעה, או בכאלה שקיבלו דירה בירושה, מקבלים עליה תשואה ומתלבטים אם להמשיך להשכיר או למכור אותה.
 
להמשך הקריאה לחצו כאן