אופטימיות בפתיחת תערוכת התכשיטים ואבני החן של הונג קונג

אופטימיות בפתיחת תערוכת התכשיטים ואבני החן של הונג קונג

המסחר במלוטש העלה הילוך בחודש האחרון, וסוחרי היהלומים מצפים כי הקמעונאים בסין ובארצות הברית יצטיידו במלאי חדש לקראת הרבעון הרביעי של השנה ועונת החגים
האווירה בקרב סוחרי היהלומים המציגים בתערוכת היהלומים ואבני החן בהונג קונג היתהאופטימית יחסית ביום הפתיחה, לאור תנועת המבקרים הערה שגרמה לצפיות לעלות לקראת המשך השבוע, כך מדווח אתר רפפורט.

המסחר במלוטש העלה הילוך בחודש האחרון, עם סוחרי יהלומים שמצפים כי הקמעונאים בסין ובארצות הברית יצטיידו במלאי חדש לקראת הרבעון הרביעי של השנה ועונת החגים. התערוכה השבוע מהווה הזדמנות מצוינת לחפש סחורה חדשה, אומרים הסוחרים בתערוכה שנפתחה אתמול (ג') עם למעלה מ-3,600 מציגים מ-55 מדינות. מארגני התערוכה מצפים לכ-58,000 קניינים במהלך השבוע הקרוב.

ההתנהגות של המבקרים היא עדיין שמרנית לאור מצבו של השוק בשנים האחרונות, מסביר אחד המציגים, שהוסיף כי רמות המלאי שמחזיקים הקמעונאים, נמוכות מבעבר. בעוד שתנועת המבקרים היתה מבטיחה ביום הפתיחה, קניינים רבים עדיין מעריכים את השוק, משווים מחירים ובוחנים את רמות המלאי.

מציגים אחרים מדווחים על מכירות במחירים יציבים באופן יחסי. "יש הרבה מאוד קניינים הודים בתערוכה כשחלקם דוחפים לקבל הנחות גדולות", אמר אחד המשתתפים. ניסים זוארץ, מנכ"ל חברת היהלומים הישראלית DN Diamonds, ציין כי, באופן כללי המחירים שומרים על יציבות מאחר ויש כיום פחות סחורה בשוק לעומת השנה שעברה. "כשמדובר בסחורות טובות כמו טריפל איקס המחירים חזקים", הוסיף.

גם השנה מתקיימת התערוכה בשני מתחמים: AsiaWorld-Expo, בו מציגים כ-500 חברות יהלומים בין ה-13 ל-17 בספטמבר, ו-Hong Kong Convention & Exhibition Centre, בו יציגו תכשיטים מוגמרים מיום חמישי הקרוב עד יום שני הבא.