נשיא הבורסה, יורם דבש התייחס להקשחת תנאי האשראי של הבנק הבינלאומי ואמר כי, " אין שום סיבה בעולם שהעוסקים בענף היהלומים יופלו לרעה בכל הנוגע להעמדת בטוחות"
)המהדורה השנייה של יריד כחול לבן, אירוע המסחר ביהלומים לחברי הבורסה ולקניינים, במתכונתו החדשה, נפתחה היום (ג') בטקס חגיגי שהתקיים באולם המסחר של הבורסה בהשתתפות, נשיא הבורסה, יורם דבש, יו"ר ועדת תערוכות, חיים וולנר, ראשי ענף היהלומים הישראלי וחברי בורסה רבים. לראשונה, התאפשר גם לקניינים מחו"ל להשתתף ביריד, בנוסף לקניינים המקומיים.
"לא מתכוונים לעבור לסדר היום". נשיא הבורסה, יורם דבש
נשיא הבורסה יורם דבש קידם בברכה את מר גדי גרטל, יושב ראש איגוד התכשיטנים הישראלי ובירך את שיתוף הפעולה הנרחב והחשוב שמתקיים בין תעשיית היהלומים לבין תעשיית התכשיטים. במהלך הטקס העניק הנשיא דבש לבן ציון שאשו, תעודת הוקרה על פעילותו למען רווחת החברים ועל חלקו בהוצאת היריד מהכח אל הפועל.
נשיא הבורסה, יורם דבש, מעניק לבן ציון שאשו תעודת הוקרה על פועלו למען יריד כחול לבן
דבש התייחס לסוגיית האשראי בענף היהלומים ואמר כי, " חלק מכם וודאי מודעים לכך שבתקופה האחרונה אנחנו נאלצים להתמודד עם הנהלת הבנק הבינלאומי שמסיבות לא מוצדקות ולא ברורות החליטה להקשיח באופן חד צדדי את תנאי האשראי והבטוחות של היהלומנים. ההקשחה הזו באה לידי ביטוי במגוון פעולות ובדרישה בלתי סבירה של הבנק מהיהלומנים להעמיד בטוחות של נדל"ן במקום הבטוחות המקובלות בענף. מבחינתנו מדובר בפגיעה קשה בציבור היהלומנים – ואנחנו רואים את הדברים הללו בחומרה רבה".
"אני יכול להגיד לכם באחריות מלאה שאנחנו מטפלים בנושא הזה במלוא הנחישות ובמלוא העוצמה. אנחנו פועלים לא רק מול הנהלת הבנק, אלא גם מול הפיקוח על הבנקים וכמו כן עירבנו בנושא גם את נגידת בנק ישראל. אין שום סיבה בעולם שהעוסקים בענף היהלומים יופלו לרעה בכל מה שנוגע להעמדת בטוחות ואין שום סיבה בעולם שעסקים קטנים, בינוניים וגדולים כאחד יפגעו בצורה אנושה רק בגלל שהבנק החליט באופן חד צדדי שהוא רוצה לשנות את כללי המשחק. אנחנו עושים כל שניתן על מנת שזה לא יקרה ואני מבטיח לכם שאנחנו לא מתכוונים לעבור לסדר היום על הדבר הזה".
בסיום, איחל דבש לקהל עסקים טובים וחופשה קיץ נעימה.