שגריר הודו בישראל ביקר בבורסה

שגריר הודו בישראל ביקר בבורסה

נשיא הבורסה יורם דבש, ושגרירה החדש של הודו, פאוואן קאפור, דנו בפגישת העבודה בדרכים להידוק קשרי המסחר בין תעשיות היהלומים של המדינות והגדלת היקף הסחר ביניהן

שגרירה החדש של הודו בישראל פאוואן קאפור ( Pavan Kapoor ) ביקר אתמול (ג') לראשונה בבורסת היהלומים הישראלית ונפגש עם נשיא הבורסה, יורם דבש. בפגישת העבודה שהתקיימה בחדר ההנהלה השתתפו גם ממלא מקום נשיא הבורסה ויו"ר ועדת מימון, יחזקאל (חזי) בלום, מנכ"ל הבורסה, אלי אבידר, ונציגים בכירים של קהילת היהלומנים ההודית בישראל.

        
        נשיא הבורסה, יורם דבש ושגריר הודו בישראל, פאוואן קאפור
        צילום: דני ארוסי
        
        נציגי קהילת היהלומנים ההודית בבורסה ומ"מ מקום הנשיא חזי בלום, ביחד עם נשיא הבורסה יורם דבש והשגריר קאפור
        צילום: דני ארוסי
        

נשיא הבורסה, יורם דבש, תיאר את פועלה של בורסת היהלומים הישראלית ועמד על יחסי העבודה ההדוקים עם היהלומנים ההודים. "בשנים האחרונות הפכה הבורסה ממרכז יצרני למרכז עסקי מבוסס סחר, בעוד שהודו הפכה ליצרנית המלוטש הגדולה בעולם. אני מאמין שישראל והודו הן מרכזי הסחר ביהלומים הגדולים בעולם. הקשרים בין בורסת היהלומים הישראלית לבורסה במומבאי חזקים מאוד, ממש כמו קשרי משפחה, ואנו חולקים את אותם הערכים. קהילת היהלומנים ההודית בישראל חשובה לנו מאוד ואנו רואים בה ברכה לתעשייה המקומית".

שגריר הודו בישראל, פאוואן קאפור, אמר כי, "הנוכחות של היהלומנים ההודים בישראל היא מבורכת. בנוסך לענף היהלומים אנו למדים מהישראלים ומשתפים פעולה גם במגזרים חשובים אחרים כמו מים וחקלאות. לשתי המדינות יש הון אנושי, אך בעוד שלישראל יש שוק קטן, השוק ההודי הוא גדול מאוד ואנו נשמח לסייע בצמיחת ענף היהלומים הישראלי. שתי המדינות חולקות רצון הדדי לצמוח, תומכות אחת בשנייה ויש בינינו הבנה טובה".

במהלך הפגישה דנו הנשיא דבש והשגריר קאפור בנושאים שונים במטרה להדק את שיתוף הפעולה בין תעשיות היהלומים של ישראל והודו והגדלת היקף המסחר בין המדינות ובהם, הסרת חסמי הכניסה הבירוקרטיים במטרה להגדיל את מספר חברות היהלומים ההודיות הפועלות בישראל וקיצור זמן ההמתנה לוויזה להודו ליהלומנים ישראלים לשבוע אחד.

בסיום הפגישה ערך הנשיא דבש לשגריר קאפור סיור באולם המסחר ובמתחם בנייני הבורסה.

         
        צילום: דני ארוסי